У Луцьку запрацював клуб скандинавської ходьби для людей старшого віку

07 Листопада 2023, 14:10
Заняття у клубі 735
Заняття у клубі

У Луцьку розпочав роботу клуб скандинавської ходьби, заняття відвідують майже 20 учасників від 50 років.

Як розповіла Суспільному співзасновниця громадської організації «Центр освіти «Університет третього віку» Катерина Мельник, групи працюватимуть у різних локаціях Луцька і за його межами.

«Плануємо проводити паралельно якісь екскурсії, можливо, виїзди в ліс. Також ми плануємо брати участь в змаганнях, але для цього нам треба спочатку добре освоїти техніку», — зазначила Катерина Мельник.

Шістдесятип’ятирічна Вікторія Нікуліна до Університету третього віку приєдналася три роки тому. Каже: клуб скандинавської ходьби їй подобається.

«Ми вже мусимо рухатись, ти вже вдома не можеш сидіти, і маєш десь вийти на повітря, подихати, поспілкуватися. Ми на стадіоні університету були, вчилися, я там начиталася в інтернеті ще всього, і намагаюся правильно ходити», — говорить жінка.

Зі слів тренерки з біатлону та лижних гонок Оксани Ковальчук, скандинавська ходьба існує понад 90 років, цей вид спорту популярний у багатьох країнах світу. Найголовніше у скандинавській ходьбі — вловити правильну техніку.

«Це такий вид спорту, який є профілактикою різних захворювань. Корисно впливає на загальну нервову систему, тобто знімає стрес, людина відволікається від побутових речей, іде на свіже повітря, дихає свіжим повітрям, займається фізичним розвитком», — зазначила тренерка.

У «Центрі освіти «Університет третього віку» понад 90 учасників від 50 років, розповіла Катерина Мельник. З її слів, найстаршому члену у грудні буде 87. Каже: громадська організація існує сім років, для її членів створили 10 напрямків роботи.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024