У Боратинській громаді створюватимуть безпечне освітнє середовище

06 Листопада 2023, 11:31
Педагоги активно працюють над створенням безпечного освітнього середовища 415
Педагоги активно працюють над створенням безпечного освітнього середовища

З вересня у Боратинській територіальній громаді впроваджується проєкт «Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей», який спрямований на розвиток та підтримку освітніх управлінців і вчителів у громадах в період кризи. 

Керівники закладів освіти, педагоги активно працюють над створенням безпечного освітнього середовища й відпрацюванням навичок безпечної поведінки під час війни в учасників освітнього процесу. Окрім освітян Боратинської громади, участь у проєкті також беруть представники Підгайцівської, Городищенської, Луцької та Берестечківської громад. Про це йдеться на сайті громади. 

У рамках проєкту педагоги Боратинського, Гіркополонківського ліцеїв, Промінської та Коршівської гімназій пройшли 20-годинний цикл тренінгів «Безпечна громада» та провели відповідні заняття у своїх закладах. Учасники тренінгів розглядали тему комплексно: аналізували фізичну, психологічну, інформаційну безпеку та міжвідомчу взаємодію. Говорили про формування культури безпеки, про створення освітньої екосистеми, про те, що дитина буде відчувати себе у безпеці лише тоді, коли біля неї буде поряд знаходитися безпечний дорослий. Після закінчення проєкту заклади освіти отримають методичні посібники та дидактичні матеріали, які допоможуть створити безпечне освітнє середовище для усіх учасників освітнього процесу.

Одним із завершальних етапів проєкту стала регіональна подія «Про безпеку: безпечна освітня екосистема громади» у Львові, учасниками якої стали освітяни Боратинської громади. Вчителі долучилися до панельної дискусії «Безпека дитини: хто відповідальний?» модерованої освітнім омбудсменом Сергієм Горбачовим, а також відвідали майстерки «Терапія Іграшкою», «Алгоритм міжвідомчої взаємодії під час НС у ЗЗСО»«Безпечна дорога до школи». Учасницею панельної дискусії «Хто такий безпечний дорослий» стала заступниця директора з виховної роботи Баївського ліцею, членкиня ГО «Асоціація громадських радників України», тренерка проєкту «Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей» Марія Никитюк.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024