З гостей – з перемогою: «Волинь» виходить із зони вильоту

13 Квітня 2018, 19:50
Герасимюк є - і в душі спокій: наш капітан додав до свого доробку ще одну гольову передачу 3001
Герасимюк є - і в душі спокій: наш капітан додав до свого доробку ще одну гольову передачу

Луцькі футболісти здобули першу «вікторію» сезону поза межами рідного «Авангарду» та піднялися у турнірній таблиці Першої ліги чемпіонату України.

Упевнена перемога в останньому домашньому матчі проти «Кременя» (3:0) виконала свою головну місію – знизила гарячий градус критики навколо луцької команди після двох поразок поспіль в іграх проти «Черкаського Дніпра» та «Сум». Утім, виїзд до «Оболоні-Бровара» аж ніяк не передбачав легкого життя – цього сезону поза межами рідного стадіону «Хрестоносці» здобули лише одне очко, а виграти номінально гостьовий поєдинок проти вищезгаданих «Сум» не змогли навіть на «Авангарді».

З перших хвилин важко було і на столичній «Оболонь-Арені». Стартовий мандраж призвів до двох серйозних можливостей відзначитися голом у гравця «Пивоварів» Ярослава Гурмака. І якщо перший його удар з-за меж штрафного майданчика наш голкіпер Богдан Когут потягнув, то під час другого – головою приблизно з одинадцятиметрової точки – був безсилим, щоправда, «кулястий» пролетів повз дальню «дев’ятку» наших воріт.

У середині тайму наші хлопці заграли дещо сміливіше, раз за разом заробляючи стандартні положення на половині поля суперників. Один із таких і призвів до взяття воріт «броварів». Недарма капітан «Волині» Олег Герасимюк так довго йшов до кутового прапорця – його подача полетіла точно на голову Павлу Гордійчуку, який шикарним ударом головою відправив шкіряну сферу точнісінько в дальній верхній кут воріт – 0:1. До слова, декілька років своєї кар’єри наш новий захисник віддав саме «Оболоні-Бровару», тому якщо у столичному клубі десь не так обійшлися з Павлом, то це була справжня «помста колишнім» від гравця «червоно-білих».

Ще до перерви у грі волиняни могли подвоювати свою перевагу в рахунку. Андрій Яковлєв підловив помилку когось із захисників «Оболоні-Бровара», пройшов по лівому флангу та виконав простріл до карної зони суперників, однак на шляху м’яча після удару Володимира Коробки виріс оборонець господарів поля Артем Тєрєхов. Тому на «антракт» команди пішли за мінімального рахунку на табло.

Другий тайм вийшов менш яскравим та багатим на серйозні гольові моменти. «Волинь» передбачувано віддала ініціативу в грі суперникам, однак при цьому ніяких серйозних можливостей для взяття воріт лучан «Пивовари» не мали. Більше того, свіженькі гравці «Волині» щоразу «охолоджували» гарячі наміри опонентів гострими контратаками. А на 84-ій хвилині гри рахунок мав змінюватися: Сіаваш Хагназарі пробивав з меж штрафного майданчика, однак гостей та інтригу в матчі врятувала поперечина!

Як часто буває, господарі таки мали свій супершанс вирвати бодай нічию у звітному поєдинку. Костянтину Коваленку наші захисники таки дали пробити з меж власної карної зони, однак м’яч після його пострілу невеличким рикошетом від Олександра Сафонова полетів вже у нашу поперечину. А далі – декілька нервових хвилин та довгоочікуваний фінальний свисток арбітра, який зафіксував мінімальну перемогу «Волині».

Таким чином, луцькі футболісти перервали жахливу смугу гостьових невдач: цього сезону вони зіграли лише одну нічию у тринадцяти виїзних поєдинках. А разом із таким досягненням, як мінімум до наступного дня «Волинь» піднялася на рятівне 14-те місце у турнірній таблиці Першої ліги. Наступний поєдинок проти «Миколаєва», який відбудеться 18 квітня о 14:00 на стадіоні «Авангард», буде яскравою можливістю для наших хлопців зробити черговий крок до збереження прописки у другому за значенням дивізіоні чемпіонату України з футболу.  

 

«Оболонь-Бровар» (Київ) – «ВОЛИНЬ» 0:1 (Гордійчук, 32)

Склад «Волині»: Когут – Сухомлинов, Петько, Гордійчук, Чорноморець – Герасимюк (Скоблов, 61), Курко (Сафонов, 79) – Яковлєв, Страшкевич (Світличний, 90+3), Зарічнюк (Климець, 67) – Коробка (Хагназарі, 70).

2
Таблиця Першої ліги чемпіонату України станом на 13 квітня 2018 року
Таблиця Першої ліги чемпіонату України станом на 13 квітня 2018 року

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром