У Луцьку відбудеться фінал футбольного Кубка Федерації

13 Квітня 2018, 12:45
Гравці «Ковеля-Волині» (у червоному) можуть за декілька років нарешті перервати свою «титульну засуху» 3251
Гравці «Ковеля-Волині» (у червоному) можуть за декілька років нарешті перервати свою «титульну засуху»

Кращого між собою визначать «Ковель-Волинь» та копачівське «Торпедо».

Матч відбудеться у неділю, 15 квітня, о 17:00 на луцькому стадіоні «Підшипник». Минулого року «Ковель-Волинь» уже брав участь у фінальному матчі турніру, а сама гра відбувалася на головній арені міста – «Авангарді».

Утім, уже 18 квітня на рідному стадіоні «Волинь» прийматиме «Миколаїв» у рамках Першої ліги чемпіонату України. Тому керівництво Федерації футболу Волині вирішило провести фінальний матч змагань на іншому луцькому полі.  

Читайте також: Луцькі футболісти – срібні призери міжобласних змагань

Чемпіонат Волині на повну готується до офіційного відновлення сезону, а останнім «штрихом» у цій фазі повинне стати фінальне протистояння традиційного весняного турніру під егідою ФФВ – Кубка Федерації. Не зовсім звично, але вирішальний матч турніру відбудеться без луцьких колективів: у фіналі між собою зійдуться «Ковель-Волинь» та «Торпедо» з Копачіівки. Останні чотири Кубки Федерації незмінно вигравали команди з обласного центру (тричі «ЛСТМ» та одного разу «Волиньагротех»), тож цього сезону трофей точно поміняє своє місце дислокації як мінімум на рік.

Обидва колективи подолали нелегкий шлях до фіналу. Ковельчани протягом турніру двічі грали проти незручного та непередбачуваного «Стиру», який і пройшли у драматичному та емоційному півфінальному матчі. Тоді підопічні Юрія Романчука зуміли вирвати перевагу, граючи у меншості після вилучення Віталія Романчука (який, власне, через дискваліфікацію й пропустить недільний фінал). «Торпедо» ж у півфіналі здолали команду-несподіванку – «Волинь-ПТУ №27» з Берестечка – з аналогічним рахунком 2:1.

На перший погляд, у парі є яскраво виражений фаворит. Ковельчани протягом останніх років дуже вдало грають проти «Торпедо». До прикладу, минулого сезону шляхи команд перетиналися як у чемпіонаті Волині, так і в обласному Кубку та Кубку Федерації. Гравці «Ковеля-Волині» святкували перемоги в усіх чотирьох поєдинках з сумарним рахунком 15:2. Утім, всі історичні розклади навряд чи зіграють якусь роль в майбутньому протистоянні – на «Підшипнику» в неділю команди розпочнуть «з чистого аркуша»…

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром