Центр: стихійний ринок розігнали, але квіткарів в палатках залишили

20 Липня 2015, 15:00

Вранці на проспекті Волі ліквідували стихійний ринок, де торгували квітами прямо на тротуарі.

Журналісти Район. Луцьк зібрали різні точки зору щодо цього рейду та доцільності існування такого ринку.

Віра Волкова – одна з тих, хто торгував на тротуарі квітами. Вона повідомила, що справді розігнали жінок, які реалізують квіти, їм також виписали протокол та пригрозили штрафами. Однак продавцям, що торгують в палатках, лише видали приписи.

«Начальник відділу муніципальної дружини Юлія Сиротинська накинулась на нас з поганими словами, ми дуже образились і жалітимемось на неї та писатимемо скарги», - каже Волкова.

Вона повідомила, що торговцям запропонували перейти працювати на проспект Волі, 41 (за магазином "Знання"), але «там болото, нема бруківки і дерева». Мовляв, погодяться перейти, якщо територію викладуть бруківкою.

Мешканець прилеглого будинку Руслан розповів, що негативно ставиться до стихійного базарчика фактично на своїй прибудинковій території:

«Мами приходять з дітьми в поліклініку і, поки чекають надворі - замість того, щоб посидіти на лавці, - мусять відганяти мух від візочків. Та і запах там поблизу застояної води і гнилих квітів – це, як мінімум, неприємно, як максимум, антисанітарно. І взагалі, там раніше скверик був з лавками, де можна було відпочити. А тепер Бог знає, що зробили. Он бабусь розігнали, а в палатках і далі стоять», - ділиться Руслан.

Начальниця відділу муніципальної дружини Юлія Сиротинська повідомила, що всіх, хто торгує на «базарчику» в центрі, завчасно попередили про ліквідацію.

"Кожну особу, що торгує на “базарчику” у центрі міста ми, разом з віце-мером Тарасом Яковлевим, попередили за два тижні. А весь конфлікт виник через демонтаж конструкцій, що були приковані до паркану. Ці контрукції систематично псували огорожу і підоснову тротуару. Відтак, нами були виявлені пошкодження тротуарного мощення. Варто зазначити, що з 18 осіб, які проводили торгівлю, 17 громадян самостійно демонтували свої місця. Весь процес було зафіксовано на фото і відео", - прокоментувала Сиротинська.

Завтра відбудеться засідання адмінкомісії, де вирішуватимуть питання з торгівлею квітами в центрі.

Нагадаємо, о 5.30 стихійний ринок на проспекті Волі розігнали, а окремі тимчасові споруди демонтували.