Центр: стихійний ринок розігнали, але квіткарів в палатках залишили

20 Липня 2015, 15:00
5773

Вранці на проспекті Волі ліквідували стихійний ринок, де торгували квітами прямо на тротуарі.

Журналісти Район. Луцьк зібрали різні точки зору щодо цього рейду та доцільності існування такого ринку.

Віра Волкова – одна з тих, хто торгував на тротуарі квітами. Вона повідомила, що справді розігнали жінок, які реалізують квіти, їм також виписали протокол та пригрозили штрафами. Однак продавцям, що торгують в палатках, лише видали приписи.

«Начальник відділу муніципальної дружини Юлія Сиротинська накинулась на нас з поганими словами, ми дуже образились і жалітимемось на неї та писатимемо скарги», - каже Волкова.

Вона повідомила, що торговцям запропонували перейти працювати на проспект Волі, 41 (за магазином "Знання"), але «там болото, нема бруківки і дерева». Мовляв, погодяться перейти, якщо територію викладуть бруківкою.

Квіткарі уникають фотокамер
Квіткарі уникають фотокамер

Мешканець прилеглого будинку Руслан розповів, що негативно ставиться до стихійного базарчика фактично на своїй прибудинковій території:

«Мами приходять з дітьми в поліклініку і, поки чекають надворі - замість того, щоб посидіти на лавці, - мусять відганяти мух від візочків. Та і запах там поблизу застояної води і гнилих квітів – це, як мінімум, неприємно, як максимум, антисанітарно. І взагалі, там раніше скверик був з лавками, де можна було відпочити. А тепер Бог знає, що зробили. Он бабусь розігнали, а в палатках і далі стоять», - ділиться Руслан.

Намети розташовані за парканчиком, тобто - обабіч головної вулиці
Намети розташовані за парканчиком, тобто - обабіч головної вулиці

Начальниця відділу муніципальної дружини Юлія Сиротинська повідомила, що всіх, хто торгує на «базарчику» в центрі, завчасно попередили про ліквідацію.

"Кожну особу, що торгує на “базарчику” у центрі міста ми, разом з віце-мером Тарасом Яковлевим, попередили за два тижні. А весь конфлікт виник через демонтаж конструкцій, що були приковані до паркану. Ці контрукції систематично псували огорожу і підоснову тротуару. Відтак, нами були виявлені пошкодження тротуарного мощення. Варто зазначити, що з 18 осіб, які проводили торгівлю, 17 громадян самостійно демонтували свої місця. Весь процес було зафіксовано на фото і відео", - прокоментувала Сиротинська.

Завтра відбудеться засідання адмінкомісії, де вирішуватимуть питання з торгівлею квітами в центрі.

Простір, що раніше окупували бабусі з квітами, від сьогодні - пустує.
Простір, що раніше окупували бабусі з квітами, від сьогодні - пустує.

Нагадаємо, о 5.30 стихійний ринок на проспекті Волі розігнали, а окремі тимчасові споруди демонтували.

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром