Волі: містян познайомили з бойовою вівчаркою

11 Березня 2016, 21:05
1638

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва військовий кінолог розповів присутнім про особливості дресирування собак, їхню поведінку та продемонстрував вміння своєї вихованиці німецької вівчарки Лайми.

Зустріч відбулася у пʼятницю, 11 березня, пише Волинське Агентство Розслідувань.

Собака, навички якої демонстрували присутнім, двічі побувала в зоні АТО та виконувала там завдання.

«З собакою набагато легше, вона надає тобі психологічну підтримку», – розповів кінолог.

За його словами, собаки часто відчувають обстріли раніше, тож попереджують людей. Часто вони починають ховатися  – тоді люди розуміють, що небезпека близько.

Проте тварин навчають не боятися різних видів транспорту, вони без проблем застрибують у БТР, а тренують собак поблизу стрільбищ, тож їх не лякають вибухи.

Кінолог розповів, що тренує переважно німецьких вівчарок, хоча раніше мав справу й з іншими породами. Мовляв, німецькі вівчарки мають підходящий темперамент. Реабілітолог дрібних домашніх тварин Вероніка Федосова-Цибульська, яка напередодні розповідала присутнім про тварин,  при нагоді запросила присутніх на наступну лекцію, яка буде присвячена саме вівчаркам.

Собаки служать зазвичай до 8 років, згодом їх забирають у сім’ї. Собаки стають добрими друзями, бо дуже тонко відчувають емоції людей, вони намагаються піднімати настрій людям.

Федосова-Цибульська розповіла, що дресировані собаки часто допомагають і у мирному житті – їх використовують для пошуку зниклих людей. Це дуже важливо, оскільки іноді немає іншого способу відшукати загублених.

Кінолог же додав, що перед тим, як розпочинати навчати собаку, з нею треба встановити контакт та навіть подружитися. А иакод наголосив, що передресирування шкідливе для собаки, тому варто все робити в міру.

Присутніх зацікавила лекція та розповідь спеціаліста, тож вони цікавилися у чоловіка, як краще обирати собаку, як правильно її дресирувати тощо. Кінолог пояснив, що все залежить від індивідуальних характеристик та зусиль, які прикладе до виховання собаки господар.

Наприкінці зустрічі гостям подякували за цікаву зустріч: від бібліотеки та студентів військового ліцею вручили подяку кінологу та смаколики для Лайми.












 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром