Шопена: побиті меморіальні таблички віддадуть у музей

11 Березня 2016, 18:14
2259

Інформаційні таблички, які побили вандали навпроти меморіального комплексу на вулиці Шопена, перемістять до музею українського війська.

Відповідне розпорядження підписав у п’ятницю, 11 березня, міський голова Микола Романюк.

Таке рішення пов’язане зі зверненнями до міськради  Луцької міської організації ветеранів України, учасників бойових дій, учасників війни, інвалідів праці, пенсіонерів. Побиті меморіальні таблички повинні перемістити на територію Регіонального музею українського війська.

Нагадаємо, що у неділю, 7 лютого, невідомі зловмисники пошкодили меморіальні дошки на розі вулиць Огієнка та Шопена. Зокрема розбили табличку з написом «Герої Радянського Союзу, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, у 1941-1945 р.р. на Волині, іменами яких названі вулиці нашого міста», а також дошку із зображенням радянської зірки.

До слова, не так давно навколо меморіальної стели розгорівся скандал.  11 листопада 2015 року у ЗМІ з’явилася інформація про демонтаж табличок та стели цілком нібито через те, що вона заважала будівництву ЖК «Центральний» й там планували облаштувати прибудинкову територію. Це викликало бурхливу реакцію серед жителів міста.

Після скандалу навколо демонтажу меморіального комплексу зі стелами Героїв Радянського Союзу біля ЖК «Центральний», що на розі вулиць Огієнка та Шопена, робітники фірми-замовника повернула на місце зняті для перевезення символіку та пам’ятні барельєфи.

Коментарі
12 Березня 2016, 00:45
У когось є сумніви, що &quot;невідомі зловмисники&quot;, які пошкодили меморіальні дошки -це не представники забудовника???? По-моєму, все очевидно!!! <br/><br/>А там табличкі визволителів нашого міста, зокрема Конякіна.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром