Соціальні працівники Торчинської громади отримали нові велосипеди

27 Жовтня 2023, 17:55
Соціальні працівники Торчинської громади отримали нові велосипеди 378
Соціальні працівники Торчинської громади отримали нові велосипеди

Три велосипеди для соцпрацівників Торчинської громади передала Національна Асамблея людей з інвалідністю України в межах міжнародного проєкту «Багатосекторальна гуманітарна допомога для ВПО, репатріантів, ветеранів та їх приймаючих громад в Україні».

У громаді працює 10 соціальних робітників, які обслуговують 89 громадян поважного віку та з інвалідністю. Більшість із цих людей проживає на чималих відстанях одне від одного, у віддалених кутках сіл, до яких найоперативніше і найзручніше діставатися саме велосипедами. Про це йдеться на фейсбук-сторінці громади. 

«Більшість із них звикла використовувати власні веломашини, які швидко зношуються, адже, щоб обслужити підопічних, доставити їм необхідні товари, виконати їхні замовлення, соціальним робітникам доводиться долати кілометри бездоріжжя й добряче крутити педалі», – йдеться у дописі.

Новий вид транспорту суттєво полегшить їхню роботу та дасть змогу працівникам ефективніше використовувати робочий час в подоланні відстані до своїх підопічних.

«Маючи справний велосипед, можна відвідувати підопічних частіше, зробити візити тривалішими, а допомогу вагомішою, бо одна справа − принести щось у руках, і зовсім інша − привезти на велосипеді», – зазначила керівниця Центру надання соціальних послуг Торчинської селищної ради Ірина Франчук.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024