У гімназії № 21 скандал: у батьків вимагають забрати заяви на вступ дітей у школу

11 Березня 2016, 15:29
10758

У гімназії № 21 місцевих майбутніх першачків під кінець року відправляють навчатися у школу, яка знаходиться за кілометр від дому.

Як розповів лучанин Віталій, дитина якого записана у гімназію № 21, неприємна ситуація виникла нещодавно, буквально за півроку до вступу у перший клас.

Сім’я Віталія проживає за 200 метрів від школи, про яку йде мова. На початку року в їхньому дитсадку було розклеєне оголошення, у якому запрошували до навчання дітей саме у гімназію № 21. Батьки позаписували малюків до першого класу. Вже влітку малеча мала знайомитися з першою у житті вчителькою та прийти на пробний урок, але керівництво навчального закладу зробило неприємний сюрприз. Батькам почали телефонувати і просити, щоб вони забрали заяви на вступ до школи.

«Ми на початку списків. Так само наші знайомі теж входять у перші два десятки вступників. Тобто ми точно входимо першими у набір. У нас взяли документи, сказали, що все добре. Але виконком прийняв рішення виключити будинки 20 і 20-А на проспекті Соборності з цієї гімназії. Ці два будинки чомусь вирішили перевести на вулицю Ветеранів у школу № 10», – каже Віталій.

За словами Віталія, таке рішення прийняли у зв’язку з тим, що поруч зі школою побудували новий будинок. У гімназії навчатимуться діти саме з цього будинку, хоча він навіть незаселений.

Лучанин наголосив на тому, що до десятої школи потрібно йти мало не півтора кілометра, Окрім того, долати чи ненайнебезпечніший перехід через дорогу, що знаходиться на вулиці Соборності. І це ще не всі проблеми.

«До нас зателефонувала жіночка і сказала: «Ви повинні прийти забрати документи. І дуже поспішіть, адже ви можете не встигнути подати документи у десяту школу». Виходить, що ми забираємо документи з цієї школи, не встигаємо подати в іншу школу і що далі – нам на ГПЗ їздити, щоб дитина навчалася?» – обурився Віталій.

Чоловік також зауважив, що про подібні речі принаймні мали б попередити заздалегідь, а не тоді коли вже майже завершився набір першачків. Тим більше, він не може зрозуміти, чому їм радять саме школу №10, адже значно ближче знаходиться школа № 26 та № 25.Туди теж потрібно йти, але принаймні непотрібно переходити через такий насичений перехід, як на Соборності.

«Я сказав, що заберу документи за умови, якщо директор напише мені офіційну відмову з поясненням, чому він проти того, щоб моя дитина навчалася у цій школі. Тому що Конституція гарантує початкову освіту дітям – це право, яке ніхто не може забрати», – констатував Віталій.

Нагадаємо, хочуть зменшити навантаження на окремі школи.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
11 Березня 2016, 17:58
Знакома ситуація,і в тій самій школі,після першого класу мусили переходити в іншу школу,тиснуть вчителі ,або бабло їм плати((((
11 Березня 2016, 19:15
Здайте дитину у звичайну школу і матимете спокій, а не постійну сплату "поборів" і принаження. Школи 25 і 26 абсолютно нормальні. А от наші луцькі гімназії і їх викладачі нерідко викликають сумніви - чи не сходять там з глузду і педагоги, і далеко не бідні батьки, випендрюючись одне перед другим???
11 Березня 2016, 22:52
Водимо дочку у 18 гімназію,немає там поборів,але краще здавати більше і отримувати гарний ремонт і безпеку.
12 Березня 2016, 01:25
Минулого року теж мали "театр абсурду" із 21 школою. Живемо навпроти, а місця сказали немає, в нас своїх багато. Цікаво - хто ті свої? Водимо у 26 - задоволена. Там радо прийняли, без грошей і чогось подібного. А от директор 25 - довго розповідав яка школа переповнена...
12 Березня 2016, 14:40
Моя дочка закінчує перший клас в школі №1, хоча проживаємо по вул.Конякіна, чудесна школа, дуже гарний педагогічний колектив, ніяких ПОБОРІВ. Документи прийняли без питань, пройшли співбесіду, і ось ми в найкращій школі м.Луцька !!!!!
12 Березня 2016, 20:46
Гімназії дають дуже хороший рівень іноземних мов. Звичайно школа таких знань не дає.
15 Березня 2016, 01:15
Не важливо чи це школа чи гімназія...якщо Ви не займаєтеся зі своєю дитиною, то високий рівень знання мов їй ніхто в голову не вкладе...
20 Жовтня 2016, 12:09
Варто поспілкуватись з директором 21 гімназії і все стає зрозуміло...Досить неприємна людина,а для порівняння,а у 18 кожен ранок директор зустрічає своїх учнів і батьків з посмішкою і привітаннями,здається нічого такого,а приємно.А в21,можеш і не попасти до директора у кабінет,бо хто ти є.....
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром