У Департаменті соціальної політики – суперечка через гроші

12 Квітня 2018, 01:00
Гроші учасникам АТО 2461 Джерело: Google
Гроші учасникам АТО

Сторона учасників антитерористичної операції та членів їх сімей зібрались за одним столом з чиновниками, аби обговорити ситуацію з коштами для бійців на сьогодні та послухати, що  встигли зробити за минулі роки.

Про це повідомляє телеканал Sfera-TV.Lutsk.

Відтак, говорили про соціальні, медичні, освітні та інші послуги. Начальниця відділу по роботі з учасниками АТО та членами їх сімей Наталія Черчик розповіла про виконання комплексної програми допомоги бійцям, які перебувають зараз на службі, демобілізованіим, родичам тих які загинули.

На медичне забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей на 2018-й передбачено майже 850 тисяч гривень, зазначив начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук.

Про вигідну можливість для членів родин АТО - можливість безкоштовно отримати водійські права  розповіла голова ради ГО ради громадської організації "Члени родин загиблих в АТО "Надія" Любов. Також, вона зауважила проблему монетизації. Сім'ям, які втратили годувальника надають пільги для проїзду у транспорті , у розмірі 30 поїздок, пані Любов зазначає, що це аж ніяк не покриває витрати людей.

Найбільше обговорень викликали питання купівлі бійцям квартир за співфінансування з міського бюджету 50/50, де черга затримується, а невикористаних коштів з минулого року лишилось чотири мільйони. Ще одне хвилююче атовців питання - фінансова допомога у ремонті будинків, адже дана програма розпочала діяти ще три роки тому, а коштів ні на один будинок досі не виділили.

Тож, бійці хотіли з'ясувати, чому кошти не спрямовують на важливі потреби учасників антитерористичної операції , або ж недовикористовують у річних програмах, на що чули одне «бо їх немає».

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром