Нагірна: сусіди не можуть дійти згоди щодо приватизації землі

11 Березня 2016, 12:31
3969 Джерело: karpatskijobjektiv.com

Сусіди, що спільно володіють будинком на вулиці Нагірній, 14 не можуть дійти згоди щодо приватизації земельних ділянок.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру у п’ятницю, 11 березня.

 До міської ради звернулася Іванна Костюк із проханням дозволити приватизувати свою частину земельної ділянки та будинку, які отримала у спадок від дідуся. Жінка не може цього зробити, бо сусіди, що володіють іншою частиною будинку та землі, не хочуть нічого приватизовувати.

Депутати стверджують, що вони нікому не забороняють оформляти документи на приватизацію. Проте, згідно чинного законодавства ділянку, яка знаходиться у спільній власності, повинні приватизувати обидві сторони.

Сусідка Людмила Орган розповідає, що приватизовувати частину будинку і земельної ділянки вона не хоче тільки тому, що частина її землі знаходиться у межах червоних ліній. Згідно з законом, цю територію не можна приватизувати. ЇЇ дозволено тільки орендувати, а за оренду доведеться платити.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала розповів, що депутати на мають повноважень впливати на рішення сусідів. Це питання вони повинні вирішити самостійно, або ж звернутися до суду.

«Поділити ділянку зможуть тільки після того, як приватизують її обидві сторони, бо це спільна часткова власність. Вони зможуть поділити її добровільно, або в судовому порядку. Це не радянські депутати, вони можуть впливати тільки у межах закону», - зазначив Сергій Шабала.

Відповідь на своє прохання Іванна Костюк отримає від депутатської комісії через тиждень. Проте депутати наголошують, що вона буде «згідно чинного законодавства», а проблеми між собою сусіди повинні вирішити самостійно, або за допомогою суду.

Коментарі
12 Березня 2016, 23:37
Теперішній чоловік Орган Л.С. сказав що дасть дозвіл через 20 років. Отже, в межах теперішніх законів 20 років частина будинку має бути записана на покійника-це правильно,а те,що я хочу узаконити своє право власноті-це незаконно.За радянських часів частина будинку Орган продавалася два рази без ніяких проблем.Ось вам люстрація. Все для людей.Відчуваю себе майже як Савченко Надія-невинна та безправна.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром