У Луцьку презентували послуги служби зайнятості для ВПО

12 Жовтня 2023, 12:07
Фото ілюстративне 645
Фото ілюстративне

У межах інформаційної кампанії для внутрішньо переміщених осіб «Ти потрібен!» Волинський обласний центр зайнятості, спільно з громадськими організаціями та благодійними фондами, організували масштабний івент для українців, які переїхали на Волинь. 

До слова, низка зустрічей відбулася з початку кампанії у всіх філіях ВОЦЗ. До заходу долучилися незареєстровані ВПО і ті, хто вже скористався послугами служби. Окрім того, перед присутніми виступили грантоотримувачі і власники ваучерів з числа ВПО. Вони поділилися власним досвідом, емоціями від створення бізнес-проєктів та здобутками. Про це Район.Луцьк інформують організатори. 

Як приклад – Тетяна Золотопуп – жителька Луганської області, яка з 2021 року працювала підприємицею. З початку повномасштабного вторгнення бізнес був повністю знищений і все довелося починати з нуля – у Луцьку.

«Ми знову вирішили спробувати, адже ФОП не припинив свою діяльність, ми її тільки трішки змінили. Ми мали бус, тому прийняли рішення займатися пасажирськими перевезеннями. Оскільки одного авто для цього замало, а бізнес хотілося розвивати, тому вирішили подати заявку на грант від центру зайнятості. Хоч до цього жодного відношення до грантових проєктів я не мала», – ділиться враженнями жінка.

І завдання виявилося зовсім не складним. Пані Тетяна звернулася за допомогою до фахівців Луцької філії ВОЦЗ. Спільно попрацювали над усіма деталями і невдовзі жінку покликали на співбесіду-захист гранту, а через два тижні вона отримала позитивне рішення.

«Мені буквально за два тижні все погодили. Все вийшло і це взагалі не страшно! (сміється – авт.)» – каже Тетяна Золотопуп.

Наразі підприємиця займається придбанням додаткового автомобіля та розширює свій бізнес, допомагаючи іншим внутрішньо переміщеним особам подорожувати Україною.

До слова, з початку дії державної програми безповоротних грантів «Власна справа» 270 волинських підприємців отримали гранти на створення або розвиток бізнесу, 12 з них – внутрішньо переміщені особи.

Ще одна підприємиця з Луганської області Наталя Бєлімова, яка переїхала на Волинь, скористалася послугами служби зайнятості, обравши навчання за ваучером. Наразі жінка навчається за спеціальністю «Психологія».

У рамках заходу свою допомогу та підтримку ВПО пропонували і громадські організації-партнери служби зайнятості: ГО «Старт у нове життя», БФ «Рокада» і Право на захист».

Долучилися до спілкування й представники одних з найбільших підприємств Луцька, які пропонували свою допомогу у працевлаштуванні: начальник відділу кадрів ТОВ «Тигрес-люкс» та заступник генерального директора з управління персоналом ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика» Віталій Смусь. На останньому підприємстві, до слова, вже працює багато внутрішньо переміщених осіб, тож вони радо допоможуть з працевлаштуванням усім охочим.

Після інформаційної частини та неформального спілкування за чаєм, де запрошені розповідали про свої емоції і переживання, ділилися досвідом маленьких поразок і великих перемог, відбулась екскурсія Луцьком на тролейбусі. Всі бажаючі побачили розміщення найбільших ринкоутворюючих підприємств міста, дізналися про актуальні вакансії.

Щоб дізнатися докладнішу інформацію про послуги та можливості служби зайнятості телефонуйте за номерами гарячих ліній: 066) 353-74-95, (068) 063-42-15 або за номером 044 244 94 69.  

Читайте такожПонад дві тисячі волинських роботодавців скористалися послугами рекрутингу у 2023 році

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024