Луцькі тролейбуси зможуть їздити без «рогів»

10 Квітня 2018, 12:18
Цех автоскладального заводу 4197
Цех автоскладального заводу

Тролейбуси, які збирають на луцькому автозаводі, планують комплектувати літій-іонними акумуляторами високої ємкості для того, аби вони стали автономнішими.

Про це повілдомила прес-служба «Богдана» на сайті корпорації.

За задумом інженерів-конструкторів, така додаткова опція дозволить «рогатим» рухатись без під'єднання до контактної мережі. Зараз у корпорації працюють над збільшенням запасу автономного ходу тролейбусів, аби вони не лише могли долати невеликі перешкоди, не створюючи на дорогах затори (нагадаємо, днями тролейбус заблокував рух на проспекті Перемоги, коли об'їжджав фуру), але й безпроблемно доїжджати до віддалених районів міста і навіть передмістя, де наразі немає контактної мережі.

У прес-службі корпорації підкреслили, що використання «автономних» тролейбусів може значно зменшити витрати на розвиток транспортної інфраструктури, оскільки відпадає необхідність облаштовувати всюди контактну лінію, а декілька маршрутів можна буде об'єднати в один.

На «Автоскладальному заводі №1» у Луцьку вважають розробку перспективного електротранспорту одним з пріоритетних напрямків роботи, оскільки у корпорації переконані, що перехід на користування екологічно чистим транспортом є глобальною тенденцією.

Читайте також: Європейці готові вкладати гроші у нові луцькі тролейбуси

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром