З’явився ще один варіант назви вулиці Бойка

10 Березня 2016, 22:25
2614

Вулицю Бойка, яку раніше планували перейменувати у честь загиблого воїна АТО Андрія Снітка хочуть назвати іменем Євгена Сверстюка.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань декомунізації у четвер,10 березня.

До Луцької міської ради надійшов лист від Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з проханням перейменувати вулицю Бойка на вулицю Сверстюка. Депутат Волинської обласної ради Ірина Констанкевич зауважила, що таке звернення підписали завідувачі кафедр та декан філологічного факультету.

«Питання про присвоєння Євгена Сверстюка розглядалося ще минулого року і депутати підтримали, стояло тільки питання яку вулицю перейменувати», – зауважила Ірина Констанкевич.

Депутат розповіла,  що Сверстюк зробив великий внесок у розвиток міста, був визнаний людиною року на Волині.

Секретар міської ради Юлія Вусенко зауважила, що раніше на комісії по перейменуванню вулиць говорили про те, щоб назвати її на честь загиблого у зоні АТО Андрія Снітка.

Проте секретар наголосила, що таку пропозицію підтримали завчасно, бо вона не була обговорена з родичами загиблого хлопця. Окрім того, після того, як комісія підтримала рішення, до міської ради почали телефонувати рідні загиблих. Вони цікавилися, чи будуть називати вулиці у честь кожного загиблого в АТО.

«До нас багато тепер звертаються з питанням, чи на честь кожного будуть називати загиблих . Аби не було таких спірних питань, мабуть ми встановимо стелу з іменами загиблих. Спочатку треба випрацювати єдиний механізм. Тож думаю,  що пропозиція перейменування у Сверстюка є слушною», – зазначила Юлія Вусенко.

Нагадаємо, що члени комісії з питань перейменування назв вулиць підтримали пропозицію перейменувати вулицю Бойка в честь у честь героя Андрія Снітка, який загинув під Ілловайськом, врятувавши побратимів від вірної смерті.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром