Військовий збір від лучан - понад 30 мільйонів

20 Липня 2015, 09:58
4946

За шість місяців 2015 року від платників міста Луцька та Луцького району до бюджету надійшло 30,7 мільйонів гривень військового збору.

Зокрема, у червні суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в Луцькій ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області, вже сплатили до державної скарбниці 6,1 мільйони гривень цього збору, - повідомляють на офіційому сайті Луцької міської ради.

Начальник Луцької ОДПІ Світлана Савчук зазначає, що з 11 червня громадяни, які здійснюють купівлю чи продаж іноземної валюти, вже не повинні сплачувати військовий збір. Саме з цієї дати набрав чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору», який Верховна Рада прийняла ще 12 травня.

Разом з тим, у Луцькій ОДПІ нагадують, що військовий збір у розмірі 1,5% потрібно сплачувати із заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які отримує платник у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав відповідно до цивільно-правових договорів (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Податкового кодексу. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром