У сервісному центрі МВС у Луцьку пояснили такі великі черги

14 Жовтня 2023, 22:50
Сервісний центр МВС 1446
Сервісний центр МВС

У волинському сервісному центрі МВС (колишнє МРЕО), куди звертаються щодо вирішення питання оформлення та переоформлення транспортних засобів, здачі водійських іспитів та отримання посвідчень тощо, черги у кілька десятків людей щодень. 

Люди обурюються та висловлюють різноманітні припущення, чому так відбувається. Про це пише ВСН.

У волинських онлайн-спільнотах не вщухає обурення щодо черг у волинському сервісному центрі МВС. Люди нарікають на владу та висловлюють припущення, чому відбувається скупчення біля цієї установи.

«Простояв з 5 ранку, без толку...», «побронювали все онлайн і тепер продають талони...», «МРЕО - це окремий вид підприємницької діяльності...», «грошей їм треба...», – пишуть волиняни у соціальних мережах.

У Регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС у Волинській області зазначили, що в середньому на день там видають 50 талонів на різні послуги. А кількість талонів генерується відповідно до кількості адміністраторів.

«Якщо хтось з адміністраторів захворів, відповідно, талонів генерується менше. Також вивантажуються вони рандомно, тобто не тільки вранці. Потрібно моніторити протягом дня», – пояснюють у сервісному центрі.

Також там запевняють, що набагато простіше взяти талон онлайн, проте люди, в більшості, чомусь навіть не намагаються цього зробити. Приїздять, аби зайняти чергу, навіть о 5:00. Відповідно, о 8:00 під дверима установи збирається дуже велика кількість людей.

«Не розумію, для чого приходити о 5 ранку, якщо ми працюємо з 8 години? Люди самі штучно створюють ці черги. Талони на будь-яку послугу можна взяти онлайн, вони є. Якщо розпланувати наперед, то взяти талон можна саме на потрібну дату. Наразі вільні талони є через два тижні», – розповідає адміністраторка.

Єдине, на що не можна взяти талон онлайн – іспит з водійської практики. Проте це скоро зміниться, кажуть у сервісному центрі.

«Стосовно іспиту з практики, дійсно, потрібно брати талон у нас в терміналі, а найближчі дати – через два тижні. Але і така функція скоро буде доступна у онлайн-форматі. Якщо людині вкрай терміново, то вона може взяти талон у Рівненській області та пройти іспит там, адже зараз можна не прив'язуватися територіально до конкретного міста чи області. А також є позитивні зміни: віднедавна майбутні водії можуть протягом двох років, раз на 10 днів пересклати цей іспит в разі нездачі». 

У місцевих онлайн-спільнотах волиняни висловлюють обурення не тільки щодо черг, а й підозрюють, що недобросовісні люди бронюють наявні талони та згодом їх продають тим, хто не хоче чекати своєї черги. У сервісному центрі таке явище повністю заперечують, мовляв, це неможливо:

«Це не можливо. Особа, яка бере талон – бере його суто на своє ім'я. Якщо онлайн – то реєстрація також потребує авторизації через особисті дані, тому такі версії неправдиві».

Аби взяти талон на потрібну дату, кажуть адміністратори, - плануйте заздалегідь, приблизно за два тижні до неї. Забронювати обраний день та годину можна на офіційному сайті регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області.

Читайте також: Як вас розводять з переїздами закордон

 

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром