Січова та Ветеранів: люди проти відлову собак

20 Липня 2015, 11:37
5786

Інспектори місцевого притулку для тварин викликали агресивну поведінку громадян за вилов собак, які заважали відлову на вулиці Січовій та Ветеранів, а на адресу працівників вигукували образи та лайливі слова. 

Про це розповіла журналістам Район.Луцьк директор КП "Ласка" Дана Новарчук.

На обох ділянках знайшлось по одній пані, які не дозволяли забирати тварин, бо вони, мовляв, їх годують, а тим часом лучани вийшли на захист працівників і прикрили їх від невгамовних панянок. 

"Місцеві мешанці перед тим викликали працівників відловити тварин і намагались пояснити незгідним жінкам, що собаки їх покусали, показували сліди укусів, мотивували, що бояться піти з дітьми, на що одна пані відповіла, що собаки кусають лише поганих людей, а інша казала, що їм потрібно дати їсти, коли вони нападають", - розповіла Новарчук

Жінки та чоловіки обурювались:

"Де ж взяти ту їжу, коли на тебе летить зграя: бігти в магазин, поки вони кусають за ноги?" - запитували жителі.

Собак відловили, про те не всіх, бо за криками жінок деякі тварини порозбігалися, наступний виїзд на ці адреси відбудеться з працівниками відділу муніципальної дружини або правоохоронних органів. 

Працівникам служби відлову, директору та заступнику, довелось походити і по підвалах, де були відловлені цуценя-підлітки, важкість відлову полягала ще й у тому, що тварини були дикуваті.

А в організації УТОС волонтери самі забрали собак, одну навіть закрили у себе вдома, щоб нікуди не втекла, просять простерилізувати та повернути, оскільки ці дві собаки не виходять за територію, соціалізовані та спокійні.

Також мешканці будинку на Винниченка 23 поскаржились на собаку, яка живе у під’їзді. Працівники КП «Ласка» відлови тварину, але, коли приїхали на територію, виявилось, що тварина має господаря, він на ніч забирає її до квартири, а вдень, поки на роботі, пес весь час сидить на сходовій клітці. З власником провели бесіду, тварину зачіпували та зареєстрували, а чоловік написав пояснення та заяву проте, що надалі буде утримувати тварину згідно з Правилами утримання тварин у м. Луцьку.

Загалом минулого тижня тварини були забрані КП "Ласка" з проспектів Перемоги, Відродження, Соборності, вулиць Володимирська, Т.Г.Шевченка, С. Бандери, Ольжича, Січова, Конякіна (біля магазину Барвінок та АС-1), Ветеранів, Львіська, Б. Хмельницького (біля міської ради), Винниченка, Корольова та дачного масиву на вулиці Дубнівська.

Загалом відловили 48 собак.

Коментарі
20 Липня 2015, 17:02
достали ті пси кляті! зграями бігають, дітей кусають1 Район, що ви слухаєте ту Дану брехуху!
20 Липня 2015, 18:56
так же ж люди самі заважають забирати собак, відловлювати. читайте уважніше що пишуть
21 Липня 2015, 04:31
Біля Променя собак теж багато. Але іх не виловлюють.
21 Липня 2015, 05:16
Я можу від себе сказати,що КП Ласка дуже добре справляється зі своїми обовязками,вже втретє телефонувала на рахунок різних собак і всі були оперативно забрані до притулку. Не розумію необгрунтованої критики,хоча заздрість певних злих людей все пояснює...все їм не так і всі їм не такі.
21 Липня 2015, 12:10
що за брехня? людей кусають ці пси? не правда! я дуже добре знааю цих собак,я не з того району але часто там гуляю,і бачу всіх цих собак,вони дуже грайливі та хороші,якшо купити їм ті самі дешеві лапки будуть безмежно вдячні!!!!!!!!!!!а в притулку вони не виживають!
26 Липня 2015, 02:08
Притулок Ласка робить колоссальну роботу, вони рятують собак вiд таких неадекватних людей. Собаки просто так нiкого не чiпають!!! БезпритульнI тварини, це проблема людей, а не тварин.!!!! В першу чергу потрiбно проводити роботу з людьми, якI так поводяться з Друзями нашими меншими. КП ласка робить все , що в iхнiх силах, молодцI.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром