За спожите тепло депутат пропонує платити телевізорами

10 Березня 2016, 15:11
1968 Джерело: nikpravda.com.ua

Депутати міськради хочуть перевіряти, чим боржники можуть розплатитися за спожиті послуги перед ДКП «Луцьктпло».

Про це говорили на засіданні тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» у четвер, 10 березня.

Виконувач обов’язків керівника ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що населення боргує підприємству 60 мільйонів гривень. Заступник начальника першого відділу міського управління юстиції Михайло Мондровський розповів, що у відділі вже є 1 130 виконавчих документів. Це саме та кількість фізичних осіб, з яких відділ юстиції має стягнути плату за послуги «Луцьктепла». У другому відділі управління юстиції перебуває ще 1 023 провадження.

Кажуть, що стягнути з населення борг часто дуже важко. Більшість населення не має майна, завдяки якому можна здійснити оплату. У деяких боржників стягують кошти з заробітної плати та пенсій, але таких випадків дуже мало.

Член комісії, депутат Андрій Козюра зауважив, що якщо робота відділу із стягнення боргів не зміниться, то у влади виникнуть додаткові питання до керівників. Депутат пропонує активніше перевіряти наявність у боржників автомобілів і навіть дивитися на наявність кількох телевізорів.

«Якщо ваша робота не зміниться, то ми заслухаємо керівників, чому не проводять таку роботу. Будемо перевіряти, надсилали у МРЕО запит чи ні. Якщо у боржника є два телевізори, то один можна забрати і погасити борги за тепло», – зазначив Андрій Козюра.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром