Лучанам з інвалідністю не потрібно буде щорічно доводити, що дива не сталось

07 Квітня 2018, 14:58
Набув чинності новий закон 2327
Набув чинності новий закон

За новим законом, громадянам, які отримали інвалідність внаслідок необоротних порушень, більше не потрібно кожен рік проходити медогляд для «підтвердження» каліцтва.

Про це повідомив сайт «Главком».

В Україні набув чинності закон № 2318-VIII про зміну правил призначення інвалідності. Документ вже опублікували в офіційному виданні «Голос України».

Відзначається, що якщо особа звертається для встановлення інвалідності, проте не може прибути на огляд чи переогляд за станом здоров'я згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії, огляд чи переогляд проводиться у неї вдома.

Якщо мова йде про інвалідність, встановлену в результаті необоротних порушень (зокрема ампутації кінцівок чи їх частин), група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду. Людина з інвалідністю після виходу на пенсію так само не повинна буде проходити переогляд.

Група інвалідності на ступінь вище або І групи встановлюється учасникам АТО чи людям, які забезпечували проведення Антитерористичної операції, унаслідок чого дістали поранення, контузію, каліцтво чи захворювання, внаслідок чого отримали інвалідність. 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024