Купуйте біткоіни або Хто за каву заплатить?: кавова історія від лучанина

07 Квітня 2018, 23:32
Володимир Павлік 3218
Володимир Павлік

Лучанин Володимир Павлік поділився в мережі читанням оповідання «Купуйте біткоіни,  або хто за каву заплатить?» зі збірки «Овації, або замальовки з натяком».

Авторське читання можна прослухати на YouTube-каналі.

Щоранку на каву – не заради кави, а заради церемонії, ходжу із приятелями.

Церемонія неабияка – фактично сам собі створюю ілюзію потрібності, але й доля реальної потреби в мені має місце у цих щоденних зустрічах. Я також потребую спілкування з деякими друзями не задля вигоди, а просто... просто хочеться отримати порцію повноцінного відчуття себе в соціумі, також інколи перепадає й трохи позитиву.

Традиція підтримується нашим дружнім колом впродовж десяти років, поміж тим, зрозумів істинний смак кави і не розмінююсь на незрозумілі кавові напої різного гатунку, а намагаюсь знайти саме те, що довго «післясмакує»...

Днями телефонує Дмитро і запрошує до кафе «Карамелька», у якій, на наш досвідчений погляд, готують поки що найякіснішу каву.

Приєднується до нас Андрій, знайомий Дмитра, і непомітно розмова переформатовується у промоцію нової криптовалюти, а також агітацію за приєднання до шанувальників біткоіна. За 15-20 хвилин я фактично отримав інформацію-презентацію про нове життя з новою грошово-розрахунковою одиницею.

Він встиг розказати про своє збагачення завдяки внеску у розвиток біткоіна, показав на прикладах на скільки ми відстаємо від стрімкого розвитку цивілізації, передбачив нам важку долю виживання чи то економічного жевріння (хоча ми в основній масі і так не жируємо), якщо не приєднаємося до його участі у черговій... піраміді.

Читайте також«Оригінальне знайомство (або «Чому два?»)»: історія одного знайомства від лучанина

Образившись на таке визначення, він запропонував Дмитру розкошелитися і внести «десятку» в справу зростання власного бюджету. Я не очікував таких розмов, планував, як зазвичай, посмакувати гарної кави, бо така «не скрізь є», але прослухавши криптовалютний лікбез, признаюся – пожалкував, що не є «просунутим» у питаннях «тримати ніс за вітром». Випадковий співрозмовник був настільки настирливим і креативним, що впевнив нас у тому.

Він ще продовжував свої викладки, між іншим, повідомив нас, кинувши оком у якусь таблицю в телефоні, що поки з нами говорив, – збагатився на 50 доларів.

Я вирішив пожартувати, щоб трошки збитися зі складної економічної теми, запропонувавши сьогодні пригостити нас кавою і довести таким чином свою «просунутість» у новому економічному форматі та проілюструвати своє швидке збагачення. Андрій не розгубився, але й не роздобрився, лише кинув ненароком, що може і пляшкою віскі пригостити... Цій фразі ми не надали значення, а заходилися збиратись на вихід.

Ми поклали 50 гривень за дві кави і просувалися до виходу, але я помітив, що багатий чоловік також виходить за нами, не розрахувавшись. Мабуть, карткою ще раніше розрахувався, подумав я, коли ми вже виходили на вулицю, а наш співрозмовник пішов у інший бік. Пройшли метрів 30-40 і чуємо оклик офіціантки: «Шановні, хто платити буде?»...І Дмитро вертається заплатити за третю каву...

Я не проти нової валюти і тих, хто вчасно зорієнтувався і навіть збагатився, але при цьому не завадило би розраховуватись... хоча би... за свою каву.

Читайте також«Туристи – нудисти»: як волинян розхвилювали оголені угорські дівчата

Активний лучанин вже два десятиліття організовує «народну дипломатію». ІНТЕРВ'Ю

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром