Лучан і мешканців району закликали не бути «дикунами» і не палити суху траву

07 Квітня 2018, 10:50
Горить поле під Луцьком 1862
Горить поле під Луцьком

Волинські лісівники закликали мешканців обласного центру Волині і Луцького району відмовитись від «дикої практики» спалювання сухої трави.

Про це йдеться у дописі на сайті Волинського ОУЛМГ.

Лісівники зауважили, що весняні прибирання в нас і досі нерідко завершуються спалюванням сухої трави, чого вже нероблять ніде у цивілізованому світі, оскільки це вкрай небезпечно. Адже вогонь не лише вбиває усе живе, а й спричиняє масштабні пожежі, у тому числі – лісові.

Нагадаємо, днями у селі Струмівка під Луцьком спалахнуло поле поруч із кладовищем, а у Полонці горів на полях сухий очерет. Крім того, лісівники мають інформацію про підпали безпосередньо у Луцьку.

 

У прес-службі ОУЛМГ наголосили, що громадяни, які переконують, що випалювання сухої трави – корисна справа, помиляються: кожен акт підпалу – це злочин проти природи.

Крім того, лісівники нагадали про штрафи, які «світять» порушникам вимог пожежної безпеки. Зокрема, «прості» громадяни можуть бути оштрафовані на суму до 680 гривень, а посадовці – до 1700. Тож лучан і мешканців району закликали бути відповідальними і цивілізованими.

 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024