Закамарки: фантом на вулиці Привокзальній

07 Квітня 2018, 09:50
Закинута будівля на Привокзальній 5962
Закинута будівля на Привокзальній

У Луцьку, неподалік від залізничного вокзалу, розташувалася «галерея» вуличних художників та альтернативне місце для рандеву.

На вулиці Привокзальній, між друкарнею «Волиньполіграф» та відділенням «Автолюкс» знаходиться закинутий промисловий завод. Місцина настільки фантомна, що навіть не має своєї адреси. Однак не помічати її не можливо, адже це масштабна територія з вежами, елеваторами для зберігання та переміщення зерна, та лабораторіями колишнього хлібозаводу. І все в аварійному стані. 

Дізнатися щось про цей об’єкт виявилося задачею не з легких: навіть ті люди, які жили поряд із заводом у часи його активної роботи, розповідають небагато. Єдине, що згадують – це шум від елеватора ночами, який заважав спати, доводячи до сказу. Кому належить залишки заводу сьогодні також невідомо, однак власник, вочевидь, існує – хтось мав встановити при вході табличку «Прохід заборонено». І лишити ворота відчиненими та без охорони – це просто нещадна провокація для «допитливих носів». 

Читайте також: Закамарки: блиск і злидні маєтку родини Кронштейнів на Ярощука

Нині ця місцина – майданчик для тренувань майстерності вуличних митців: не одна стіна перетворилась на полотно для стріт-арту. Крім того, як не дивно, це місце для романтичних зустрічей закоханих парочок. Та це денна програма. Що ж там відбувається вночі, лишається тільки уявляти. Але одяг, залишений на гілках, говорить про те, що вуличні митці, закохані та адреналіно-залежні – не єдині відвідувачі привокзальних закамарків.

1
На стінах тренуються вуличні митці
На стінах тренуються вуличні митці

1
Будівлі розмальовані і ззовні...
Будівлі розмальовані і ззовні...

1
...і з середини
...і з середини

2
Колишній цех?
Колишній цех?

1
Полотно для стріт-арту
Полотно для стріт-арту

1
Через зруйнований дах заглядає сонце
Через зруйнований дах заглядає сонце

1
Одяг на гілках дерев
Одяг на гілках дерев

Олеся САЄНКО

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024