У Луцьку обрали найкращу ідею облаштування скверу імені Генерала Андерса

03 Жовтня 2023, 15:50
Переможці конкурсу 866
Переможці конкурсу

У конференц-залі Центру надання адміністративних послуг підбили підсумки конкурсу на кращу ідею облаштування скверу Генерала Владислава Андерса, що на вулиці Ковельській у Луцьку. 

ʼКонкурс був оголошений ще у червні Генеральним Консульством Республіки Польща в Луцьку та міською радою. Підбиття підсумків відбулося у вівторок, 3 жовтня. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Учасникам, вік яких до 25 років, запропонували композиційними або художніми засобами відобразити ідею популяризації польсько-української історичної спадщини. А також увіковічити постать славетного генерала. Обов'язкова умова проекту — розміщення громадського простору на території скверу, площа якого 0,1404 гектара.

Після розгляду шести конкурсних проєктів фахове журі обрало переможців: перше місце – Арсен Подоляк, студент ЛНТУ, друге місце – Богдан Станкевич, студент ЛНТУ; третє місце – Пауліна Моравска, м. Краків (Польща). Усі отримають фінансове заохочення, яке забезпечило Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку.

1 премія – перше місце – грошова винагорода у розмірі 1000 євро у гривневому еквіваленті; 2 премія – друге місце – грошова винагорода у розмірі 600 євро у гривневому еквіваленті; 3 премія – третє місце – грошова винагорода у розмірі 400 євро у гривневому еквіваленті. Розмір грошової винагороди у гривневому еквіваленті розраховується відповідно до курсу НБУ.

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк та Славомір Місяк, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку особисто вітали переможців архітектурного конкурсу та вручили їм відповідні дипломи, а також грошові сертифікати. Роботи з облаштування скверу у Старому місті, за їх словами, відбудуться уже навесні наступного року.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024