Як лучани святкуватимуть Великдень

07 Квітня 2018, 00:01
Пасхальні яйця 4264 Джерело: Волинські Новини
Пасхальні яйця

Великдень - найбільше свято християн.

Впродовж трьох днів українці святкуватимуть Воскресіння Ісуса Христа та дякуватимуть за подароване життя. 

Адже за біблійною легендою, Христос витерпівши муки, піднявся на небо і тим самим врятував життя усіх землян. Про це повідомляє телеканал Sfers-TV.Lutsk.

Тому християни підносять це свято на найвищий щабель. Дотримуються 40-денного посту, сповідаються та причащаються божими дарами. Цьогоріч, християни святкують Пасху 8-го квітня.

Кожна родина, місто та країна відзначають це свято день по-своєму, з іншими звичаями та традиціями. Це підтверджує і протоірей, настоятель храму Святого Івана Златоустого Петро Атаманів.

Свято Господнього воскресіння для кожного має свій зміст. Ми вирішили дізнатись як проводитимуть пасхальний час лучани, чим займатимуться та що для них означає Великдень.

Великдень - свято сімейне, говорять лучани, тож ці дні будуть проводити у родинному колі, хтось буде частувати улюбленими ставами за столом, а хтось віддає перевагу шашличку на природі. А є такі люди, що й взагалі не Пасху не святкуюють.

Як бачимо, більшість проводить свято Пасхи у теплому сімейному колі. Недаремно воно припадає на весняний час, коли тепло і в душі, і на вулиці. Великдень почали святкувати ще з появою християнства, хоч звичаї й традиції з плином років змінюються, Пасха - лишилась одним з найбільших християнських свят.

Тож, бажаємо вірянам гарно провести великодні дні та знайти Бога не лише у храмі, а й у своєму серці.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024