Театральний майдан: просили повернути Надію

09 Березня 2016, 17:31
2326

У місті відбулася акція на підтримку української льотчиці Надії Савченко. Підтримати Савченко зібралося декілька десятків людей.

Акція відбулася 9 березня на Театральному майдані, пише Волинське Агентство Розслідувань.

Паралельно подібні дійства проводили у багатьох містах України та світу.

На Театральному майдані зі словами підтримки Савченко виступили політичні та громадські діячі і активісти.

«Юрист Надії Савченко написав у Твіттері – давайте організуємо акцію, щоб увесь світ почув правдиво, що роблять там, за кремлівськими стінами», – розповів співорганізатор акції, громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм. За його словами, деякі народні депутати України намагалися їхати на суд, проте навіть їх не пропустили.

«Навіть рідну матір, яка хоче побачити свою дочку, не впускали», – додав Бут-Гусаїм. Тому зараз необхідно робити якнайбільше акцій проводити на підтримку людей, які стали національними символами боротьби і мужності.

Тож акцією закликали не лише звільнити Савченко, а й вимагати звільнення інших політв’язнів.

«Якщо ми постійно про неї говоримо, то вона безперечно відчуває,  що кожен українець серцем з нею. Навіть сьогодні, під час свого останнього виступу вона сказала найважливіші слова – я є українкою, і залишуся нею до кінця», – вважає Бут-Гусаїм.

Тож активісти звернуться до Луцької міської, районної та Волинської обласної рад  із пропозицією на найближчій сесії ухвалити звернення до Президента України,  Верховної Ради з вимогою негайно виробити ію порятунку незаконноув’язненої української льотчиці.

Акція завершилася колективним виконанням гімну України. Опісля діяв вільний мікрофон, де усі охочі могли виступити – декілька людей прочитали вірші власного виконання, присвячені Надії Савченко.














































 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром