На день народження Кобзаря співали «Реве та стогне Дніпр широкий»

09 Березня 2016, 17:21
1842 Джерело: lutskrada.gov.ua

З нагоди 202-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулася літературно-мистецька година «Нас єднають думи Кобзаря».

Сотні лучан прийшли на площу до пам'ятника Тарасу Шевченку, що на проспекті Волі, аби віддати шану видатному українському поету. Серед них – заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик,  міський голова Микола Романюк та його заступник Андрій Киця, секретар міськради Юлія Вусенко, депутати обласної та міської рад, представники громадських організацій, студентської та учнівської молоді, повідомляє сайт Луцької міської ради.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку. Потому перед присутніми виступили представники творчої інтелігенції, науковці, які говорили про роль творчості Кобзаря, значущість його слів у нинішні часи, декламували його твори.

Традиційно лучани на площу прийшли з власними «Кобзарями». Участь у акції взяло 123 громадян, серед яких був й гість з Нью-Йорка. Наймолодшому учаснику акції лише 4 роки.

Найдавніші видання датовані 1906-м та 1940-м роками. Всім учасникам акції вручили «Кобзарі» сучасних видань, музичний альбом «Із Кобзарем у серці» вокального дуету «Душа Волині» – заслуженого працівника культури України В’ячеслава Судими, заслуженої артистки України Алли Опейди.

Завершилися урочистості спільним виконанням Державного Гімну України та «Реве та стогне Дніпр широкий» Тараса Шевченка.

Продовжилися заходи виставою «Великий льох» за поемою в Палаці культури міста Луцька.
























 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром