Баївська господиня розповіла, як приготувати смачну паску

06 Квітня 2018, 10:45
Баївська господиня Віра Левчук 4328
Баївська господиня Віра Левчук

Незабаром всі святкуватимуть чудове свято – Пасху. Зазвичай на це великоднє свято всі господині печуть паски, які є чи не найголовнішою окрасою пасхального кошика, який несуть освячувати до церкви.

Звичайно, всі господині звикли пекти великодню здобу по своєму рецепту, проте якщо хочеться спробувати чогось нового, то Боратинська ОТГ пропонує вам хороший перевірений рецепт від баївської господині, – йдеться на сторінці об’єднаної громади у Facebook.

Віра Левчук із Баєва зазначила, що перед приготуванням паски, господиня має налаштуватися на гарний настрій і обов'язково одягнути чистий одяг.

Спочатку потрібно приготивати розчину: перша посудина – один літр пареного молока (теплого), 400 грамів масла, один кілограм цукру, одна склянка олії; друга посудина – 400 грамів дріжджів розминаємо з однією склянкою цукру. Змішуємо вміст першої і другої посудини з борошном (приблизно 1,5 кілограма).  Тісто має бути, як середньої густоти сметана. Ставимо в тепле місце, щоб підходила, приблизно на дві години.

Доки розчина сходить, у третій посудині збиваємо 10 яєць, 20 жовтків, одну склянку цукру, одну ложку горілки та одну ложку сметани (щоб не розтріскувалася).

До маси зі збитих яєць та жовтків додаємо розчину і вимішуємо руками, добавляючи борошно та промиті в теплій воді і просушені родзинки.

Тісто має бути на густоту, як на хліб. Місимо довго, поки не почне відставати від рук. Ще раз ставимо в тепле місце, щоб тісто зійшло (в середньому на три години, але все залежить від температури в приміщенні).

Потім відриваємо по шматку від маси, формуємо і кладемо в змащені жиром форми. Тісто має займати одну третю вмісту форми. Ще дві години тісто сходить у формах, аби заповнити весь їх об’єм.

Ставимо для випікання в піч. Спочатку більші паски, а потім – менші, які в літрових посудинах випікають півгодини. Більші – годину.

Спечені гарячі паски глазуруємо поливаємо глазур'ю, прикрашаємо присипками, або ж перед випіканням змащуємо збитими яйцями.

Смачного!

Читайте також: Розповіли, як виготовляють Паски на «ТЕРЕМНО»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39