Перший в Луцьку арт-хакатон: коли кожен градус має значення

19 Липня 2015, 16:58
4467
Ідеї позитивних змін міського простору протягом двох днів слухало близько півсотні людей, крім того - вони активно долучились і спільно напрацювали конкретні проекти.
 
Про це повідомив громадський журналіст Район. Луцьк Артур Косюр.
 
Організатори розтлумачили: 
Арт-хакатон є новинкою для Луцька, триває тут вперше. Ми обрали формат, що передбачає тісне переплетення теоретичних засад із реаліями. Ми націлені на пошук практичних шляхів досягнення поставлених цілей, а найголовніше - об'єднання інціативних людей, котрі вже мають належний досвід роботи з проектами, і готові інтенсивно попрацювати з новими темами.
 
Перша команда з проектом "Eko study bin" лобіювала пропозицію встановлення так званих дитячих смітників, що створені з переробленого гранульованого пластику. Розставляти смітнички рекомендують у садочках, школах, на дитячих майданчиках, таким чином ненав'язливо привчаючи дітей до екологічної культури.
 
Також ця команда пропонувала розробити соціальну рекламу під егідою гасла "С° має значення". Доступна розповідь про те, чому градуси Цельсію мають важливе значення у житті кожного з нас, - те, чого не вистачає містянам, особливо катуально в час впровадження енергозберігаючих технологій і теплоощадних заходів, - резюмували учасники.
 
Але, як виявилось, не лише Цельсії мають значення - проект "Луцьк 360°" зірвав овації на арт-хакатоні. Ініціатор Андрій Янтар має на меті оцифрувати спеціальною камерою ціле  місто. Зробити щось на зразок Google Maps, де всі споруди і вулиці Луцька були б як на долоні. Певні архітектурні споруди автор заохочує знімати зсередини, задля більшого зацікавлення як самих містян, так і туристів. 
 
Хлопці із "Lutsk urban gallery" просували ідею виділення майстрам стрі-арту локацій, де вони зможуть легально і сповна показати своє мистецтво. На сьогодні в Луцьку повільно й сутужно реалізовуються інціативи щодо стріт-арту, а в законодавстві немає прописаних норм, які могли б стати на захист осучаснення міста.
 
Гравці подякували усім, хто приділив увагу їхнім ідеям, а також зазначили, що працюватимуть над втіленням у життя своїх проектів. Що із цього вийде - стежте разом з Район. Луцьк.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром