Розповіли, чому в Луцьку підвищуватимуть ціни на воду

05 Квітня 2018, 14:48
Луцькводоканал 2647
Луцькводоканал

На комунальному підприємстві «Луцькводоканал» обговорили коригування тарифів на послуги водопостачання та водовідведення в 2018 році. Ціну підвищать фактично на гривню.

Повідомив про це заступник керівника ДКП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк 5 квітня.

Скоригований тариф на централізоване водопостачання буде 5,84 за кубічний метр, на централізоване водовідведення – 5,96. Постачання холодної води з використанням внутрішньобудинкових мереж – 6,43 гривень за куб і постачання водовідведення з використанням внутрішньобудинкових мереж – 6,42.

Віктор Гуменюк пояснив, чому вимушені були скоригувати ціни.

«Хочу зауважити, що не встановлений тариф, це лише коригування базових статей, які закладені в тариф», – підкреслив Гуменюк.

Тому, за словами Гуменюка, на коригування тарифу першочергово вплинуло підвищення ціни на електроенергію. Якщо ж не скоригують цю статтю витрат, то потрібно буде економити електроенергію: економити дискретні графіки подачі води.

«Це є неприпустимо, адже ми повинні » 24 години на добу подавати якісну воду лучанам», – заявив Віктор Гуменюк.

Окрім того, вплинуло підвищення зарплатні: була 3 200 гривень, а сьогодні буде 3 723. І це правильна річ, каже Віктор Гуменюк, бо зарплатню потрібно підвищувати. Адже за минулий рік підприємство втратило 90 працівників, які пішли шукати кращу зарплату.

Також коригуватимуть тариф на водопостачання та водовідведення через те, що змінилася ціна на реагенти, зокрема сіль. А на підприємстві її використовують для знезараження води. І ще й до того здорожчали витрати на паливо й матеріали.

«Ці всі чинники призводять до несуттєвого росту цін на водовідведення та водопостачання. Тому що гривня – це не дуже багато. Кожна гривня, яку сплатить підприємець чи просто жителі міста не піде будь-куди, а її використають на оновлення, модернізацію, розвиток та ліквідацію аварій», – підсумував Віктор Гуменюк.

Читайте також: У «Луцькводоканалі» похвалилися низькими тарифами

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром