У «Луцькводоканалі» похвалилися низькими тарифами

05 Квітня 2018, 13:21
Луцькводоканал 1741
Луцькводоканал

На сьогодні у місті Луцьку один із найнижчих тарифів на послуги водопостачання.

Про це заявив заступник очільника ДКП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк у четвер, 5 квітня.

За словами Гуменюка, трішки нижче йде Тернопіль.

«Для порівняння, в нас сьогодні на послуги централізованого водопостачання 5, 78 гривень за куб. Є міста, в яких 12, 10 та 9 гривень за куб», – зауважив Гуменюк.

Також Віктор Гуменюк навів приклади наших країн-сусідів – Польщі, Литви та Болгарії. Зокрема в Польщі жителі платять 68 гривень за метр кубічний водопостачання та водовідведення, в Литві – 84 гривні, в Болгарії – 36 гривень.

А статистика по використанню води на одне домогосподарство така: поляки використовують при ціні 68 гривень за куб 80 кубічних метрів води за рік. Жителі Литви – 49 кубічних метрів за рік, Болгарії – 91 куб на домогосподарство. А жителі міста Луцька використовують 108 кубічних метрів.

«Ми бачимо різні ціни та різне використання. Але навантаження на бюджет домогосподарства є майже однаковим. І коли суспільство говорить про високі тарифи чи їхній ріст, то потрібно говорити про раціональне використання води. Ми як постачальники зацікавленні продати більший об’єм води, але, з іншого боку, ми маємо свою місію, і ми є екологічне підприємство. Запаси води в світі є обмеженими. А Україна, зокрема Волинь, не є в перших рядах по запасах води. Ми аж на 111 місті», – зазначив Віктор Гуменюк.

Тому, каже заступник керівника комунального підприємства Гуменюк, питання раціонального, ефективного та правильного використання води повинне йти зі сторони споживача.

Читайте також: «Луцькводоканал» планує значно підняти тарифи на послуги

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром