Почали судити винуватця смертельної аварії на Київському майдані

09 Березня 2016, 11:47
2254 Джерело: ar.volyn.ua

Луцький міськрайонний суд починає розгляд справи скандальної аварії на Київському майдані, коли «Ауді А4», якою керував Павло Клець, збила лучанина Михайла Гапича.

Підготовче засідання у справі під головуванням судді Ігоря Ясельського провели в середу, 9 березня, пише Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, 12 грудня 2015 року на Київському майдані трапилася ДТП. 16 грудня Михайло помер у лікарні. Павла Клеця звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого статтею 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху).

Зі слів мами загиблого сина Ніни Гапич, водій, який спричинив ДТП, втік з місця події. А відшукати його та авто вдалося родині та друзям Михайла.

«Із того, що ми змогли дізнатися, то картина малюється вкрай жахлива. У той день Павло Клець святкував зі своїми друзями, вони форсажили, підрізали автівки, створювали аварійні ситуації. Про це нам розповідали таксисти. Навіть є свідчення про те, що біля стадіону «Авангард» він вже спричинив одну ДТП. Також у нас є свідчення про те, що він у барі «Вулик» пив алкоголь, а коли їхав звідти на вулиці Рівненській в напрямку центру в інший розважальний заклад, то біля автозаводу налякав двох жінок, імітуючи наїзд на них. До аварії з моїм сином, він вже пробував наїжджати на людей. Про це нам розповідали люди, які тоді були в машині», – розповідає пані Ніна.

З її слів, машина їхала на великій швидкості й перепон на дорозі не було, тому вважає спричинену ДТП – навмисним злочином.

Зазначимо, що наразі почути версію захисту Павла Клеця не вдалося. Її планують озвучити під час наступних судових засідань у справі. Розгляд планують продовжать о 10:00 16 березня.

Злощасна аварія сталася ввечері 12 грудня 2015 року, близько 21:00 години. Водій на справній машині рухаючись по вулиці Рівненській у напрямку проспекту Волі, насмерть збив пішохода. Винуватцю трагедії повідомили про підозру.

Нагадаємо, депутати вже не вперше просять вжити заходів до водія, який збив на смерть пішохода на Київському майдані.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024