У Луцьку жінки безперервно вишивали сім годин, щоб зібрати гроші на турнікети

22 Вересня 2023, 13:47
Учасниця толоки 539
Учасниця толоки

У Луцьку влаштували благодійну вишивальну толоку, щоб зібрати гроші на медичні турнікети для українських військових.

Вишивальниці зібралися у бібліотеці для юнацтва і безперервно працювали впродовж семи годин. Про це розповіла Суспільному ініціаторка акції Ольга Янчук.

Долучитися до заходу і вишити серветку могли усі охочі. 

«Я можу за допомогою своїх друзів реалізувати ці серветки, обміняти кошти на донати для волонтерського центру «Марлог» у Ковелі, який займається закупівлею тактичної медицини», – зазначила Ольга Янчук.

 

За умовами вишивальної толоки учасники мали вишити 100 серветок із буквою «Є» і 100 серветок із буквою «Ї». 

«Один медичний турнікет коштує 570 гривень, одна серветка коштує 285 гривень», — додала ініціаторка заходу.

На вишивальну толоку у Луцьк приїхала з Ковеля Тетяна Тимощук. Жінка розповіла, що працювати упродовж дня допомагає думка про допомогу військовим. Додає: вишиванням раніше не займалася.

«Навчили (вишивати — ред.) тут на місці. Бо я так, хрестиком щось трошки уміла вишивати. Хочеться чим побільше вишити і щоб ці серветки принесли користь», – сказала Тетяна Тимощук.

Дизайн серветок розробила сама, каже майстриня Ольга Янчук. З її слів, на полотні з коноплі і льону розміром 14 на 14 сантиметрів вишивали жовтими нитками традиційні шви. Зобразили букви «Є» і «Ї», бо вони є лише в українській мові.

Від квітня зі знайомими жінка вишила 70 пар серветок, ще залишилося 30, аби втілити благодійний задум. Зі слів майстрині, матеріали надавали безплатно.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024