У Луцьку розвиватимуть електрозарядну інфраструктуру

21 Вересня 2023, 13:15
Фото ілюстративне 830
Фото ілюстративне

Члени виконкому Луцькради погодили проєкт Програми розвитку електрозарядної інфраструктури Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки.

Директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль коротко ознайомив членів виконкому з необхідністю запровадження такої Програми. Законодавство України передбачає розробку органами місцевого самоврядування Програми розвитку електрозарядної інфраструктури до кінця цього року. Про це йдеться на сайті Луцькради.

«У Луцьку все більше з'являється операторів, які бажають встановити станції зарядки електромобілів. Поки що вони встановлюються хаотично, а це не можна допустити. Є ряд операторів, які хочуть встановити на ділянках комунальної власності. Тому ця процедура має бути врегульована. І ми підготували документи: Програму, де передбачені основні завдання щодо розробки такої зарядної інфраструктури та заходи, що будуть впроваджуватися в Програмі, а у положенні буде прописано саме встановлення станцій електрозарядок», – зазначив Борис Смаль.

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що мова йде виключно про комунальну землю.

«Якщо це земля ОСББ, приватна чи орендована ділянка, то їх це питання не стосується. Якщо хтось хоче надавати приватні послуги, то має врегулювати усі питання з Волиньобленерго. Ми говоримо виключно про загальнодоступні території», – наголосив міський голова.

Проєкт Програми розвитку електрозарядної інфраструктури Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки затверджуватимуть депутати на черговій сесії міської ради.

Читайте також: Знають, що буде непросто: як лучани готуються до зими

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024