У Луцьку після капітального ремонту запрацював спорткомплекс «Динамо»

20 Вересня 2023, 11:15
У Луцьку після капітального ремонту запрацював спорткомплекс «Динамо» 1046
У Луцьку після капітального ремонту запрацював спорткомплекс «Динамо»

У луцькому спортивному комплексі «Динамо», якому понад 40 років, відновили тренування після завершення капітального ремонту. 

Старе приміщення закладу потребувало реконструкції. Про це розповів Суспільному директор дитячої юнацької спортивної школи «Динамо-Прайд», тренер Андрій Протасюк. З його слів, ремонтні роботи, які стартували 2021 року, проводили перед та після тренувань.

«Замінили труби, доставили додатковий ряд батарей, оскільки тут було доволі холодно. Поміняли вікна, їх і утеплили. Добавили світло над освітленням і оздобленням роздягалень, щоб комфортно було приходити в зал, також поставили душові кабінки, фойє, коридори», — каже керівник спортшколи.

Окрім відремонтованого приміщення, спортсмени мають і новий спортивний інвентар. Як розповів вихованець школи, чемпіон України з козацького двобою 2023 року Лук’ян Грушецький, секцію боротьби відвідує шість років.

«Нам зручно тренуватися на нових матах. Мені це дуже подобається. Ще мені подобається, що там поставили вивіску і Динамо – сила в русі та єдності», — говорить спортсмен.

 

Новий інвентар випробував і дев’ятирічний Даниїл Карпюк. Хлопець розповів, що відвідує секцію з чотирьох років. 

«Удари добре бити по них... Подобаються роздягальні, там нові шкафчики, там все нове. Тут багато чого помінялося», — говорить спортсмен.

Мама юного спортсмена Назарія Вікторія Луцак, яка понад рік приводить сина на вільну боротьбу, розповіла, що разом з іншими батьками допомагала робити ремонт.

«Почали займатися в пік ремонту. Погодилися і вікна мити, і підлогу, і мати. І все, що ви бачите. Активно працювали. Звісно, комфорт покращився, умови і санвузли, і бомбосховище – зручно. При потребі дітки можуть сховатися у разі оголошення повітряної тривоги», — каже лучанка.

Зі слів директора Андрія Протасюка, на базі спорткомплексу діє дві школи — це ДЮСШ «Динамо-прайд» та обласна ДЮСШ з видів боротьби. Зараз спорткомплекс «Динамо» відвідує орієнтовно 200 вихованців, заклад працює з 8:00 до 21:00.

«Також на базі спорткомплексу діє КЗ "Спорт для всіх". Також ще є акробатика, гімнастика — налічується близько 100 дітей, то там теж займаються, приходять у вільні години», – зазначив керівник спортшколи.

Капітальний ремонт тривав два роки. На це, додав Андрій Протасюк, витратили понад п'ять мільйонів гривень, кошти надали благодійники.

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024