П’яному вірити не можна! – «Самооборона» відхрестилася від активіста-дебошира

08 Березня 2016, 12:58
1546

Поліція вчинила неетично, взявши і поширивши покази людини у стані алкогольного сп’яніння – вважають у «Самообороні Волині», коментуючи інцидент з громадським активістом Віктором Вальчуком.

Нагадаємо, у суботу, 5 березня на Київському майдані Вальчук конфліктував з невідомими чоловіками і стріляв з пневматичного пістолета. Скандальності ситуації додає той факт, що активіст – член атестаційної комісії при Головному управлінні Національної поліції у Волинській області 

7 березня «Самооборона Волині» поширила Заяву щодо неправдивої інформації про організацію. У тексті заяви йдеться: поширена у пресі інформація про те, що Вальчук є членом їхньої організації, я що саме ця організація видала йому зброю – недостовірна.

«Зокрема, телеканал «112» заявив, що Віктор Вальчук є членом «Самооборони Волині», із посиланням на прес-службу Управління поліції у Волинській області. …Віктор Вальчук не є і не був членом Громадського формування «Самооборона Волині» - кажуть самооборонівці.

Вони додають: «Заява самого Вальчука, що йому, нібито, цитуємо: «Самооборона» видала пістолет», не відповідає дійсності. Наше громадське формування не володіє жодними правами та можливостями видавати будь-коли та будь-кому зброю або інші спецзасоби».

«Члени нашого формування на підставах Закону володіють спецзасобами, адже займаються охороною громадського порядку у місті Луцьку. Та жоден із самооборонівців ні зброю, ні інші спецзасоби цій особі та будь-якій іншій людині  не передавали», - йдеться у заяві формування.

Взяття коментарів прес-службою ГУ НП у Волинській області й поширення їх публічно самооборонівці назвали «нічим іншим, як спрямованим маніпулюванням громадською думкою та порушенням будь-яких етичних норм».

«Адже особа, у стані алкогольного сп’яніння не може гарантувати достовірності, сказаного нею. Тож, на нашу думку, журналісти даного підрозділу поліції повинні були дочекатися, коли Віктор Вальчук прийде до тями. а тоді уже опитувати його на телекамеру», - кажуть активісти.

Більше того, пневматичний пістолет «Флобер» –  засіб самозахисту, який не потребує жодних дозволів для володіння ним. Тож, його може придбати будь-яка людина, наголошується у заяві «Самооборони». Водночас там додають, що засуджують «використання будь-яких спецзасобів у стані алкогольного сп’яніння».

Окрім цього, у заяві наголошується: «Віктор Вальчук та його родичі неодноразово отримували погрози щодо життя, адже він брав участь у атестаційній комісії та долучався до прийняття рішень щодо звільнення багатьох одіозних волинських міліціонерів. Тому ситуація, яка з ним трапилася, може містити ознаки провокації з боку найманих осіб»

«Вимагаємо, у волинських правоохоронців згадати про честь і гідність й провести розслідування неупереджено, об’єктивно, справделиво та чесно» - йдеться у заяві «Самооборони Волині».

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром