Що думають депутати Волиньради про новоспеченого голову ОДА - Олександра Савченка

04 Квітня 2018, 07:00
Олександр Савченко 3665 Джерело: Волинь24
Олександр Савченко

Нова мітла мете по-новому. Проте, перефразовуючи народне… – чи не найде ця мітла на камінь…

Не так давно на Волинь особисто приїжджав Президент України аби представити нового голову ОДА Олександра Савченка. Ще тоді, з трибуни Порошенко поставив новому очільнику волинської влади чіткі завдання, з якими не зовсім впорався екс-голова Володимир Гунчик.

Чого можна насправді очікувати в стосунках виконавчої і представницької влади на Волині після кадрового оновлення керівництва ОДА – журналісти каналу Sfera-TV.Lutsk спробували дізнатись у представників різних фракцій Волиньради.

Депутат Волинської обласної ради (РПЛ) Микола Буліга: 

«Очільник не на стільки вже й новий, він має досвід державної служби як і в органах внутрішніх справ, так і на посаді першого заступника голови Київської ОДА. Я думаю для нього нічого нового в цій роботі не буде. Тому нічого неочікуваного, попередник його залишив йому хорошу область, скажем так в хорошому стані. Депутатський корпус думаю так само буде налаштований на нормальну співпрацю».

Натомість свободівець і перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик вважає, що нормальна співпраця з головою ОДА буде лише тоді, коли він збере всіх керівників фракцій і вислухає їхнє бачення щодо подальшої співпраці.

«Я сподіваюся, що Олександр Савченко не повторить помилок Володимира Гунчика, який так до кінця й не зрозумів, що обласна рада є команда фракцій, які формують більшість і з якими завжди треба знаходити спільну мову. Тому що ми на початку цієї каденції показали, що останнє слово за радою».

Депутат облради, обраний від ВО «Батьківщина», а нині сюзник Ігоря Палиці і керівник «бурштинового» КП «Волиньприродресурс» Василь Столяр сподівається, що новий очільник зрозуміє, що на першому місці повинна бути не політика, а добробут волинян.

«Кращий, я думаю все ж таки, офіцер, генерал. Думаю пояснить їм, що економіка ставить політику, а не політика економіку. Думаю він все зрозуміє і не ворог до нас приїхав».

Голова фракції «Укроп» Вячеслав Рубльов демонструє налаштоваість на конструктивну роботу з головою ОДА, проте підкреслює, що з їхніми депутатами поки що Олександр Савченко на зв’язок не виходив.

«Те що ми бачимо сьогодні, людина ознайомлюється, хоче побачити депутатський корпус, його роботу, а як далі буде можна побачити. Поки людина дивиться хто в її підпорядкуванні, поки що такого спілкування з депутатами обласної ради, наскільки мені відомо, не було, з нашою фракцією».

Голова президентської фракції в обласній раді Володимир Бондар вважає, що Олександр Савченко впорається з завданнями, які перед ним поставив Петро Порошенко і додає, що його фракція готова допомагати та підтримувати нового очільника адміністрації.

«Від нового голови ми звісно очікуємо нових рішень, конструктивних рішень, здобутків, перемог на які заслуговує наша область. З свого боку, можу пообіцяти, що я персонально як депутат обласної ради і всі наші колеги депутати - члени фракції, ми готові підставити плече і допомогти і в перших найскладніших рішеннях, ну і у всіх інших».

Натомість Олександр Савченко щодо стосунків з депутатами обласної ради дуже обережний і не хоче забігати наперед.

«Що буде не хотілося б забігати наперед, тому що це наскільки такий цікавий тонки момент у нашій співпраці, по завтрашньому дню будемо судити. Давайте дочекаємось, не так багато залишилось».

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром