Розповіли, як виготовляють Паски на «ТЕРЕМНО»

04 Квітня 2018, 09:10
Паски на Теремно-Хліб 8292
Паски на Теремно-Хліб

У кожної господині є свої прикмети, свої фішечки і відомі лише їй секрети випікання паски.

Ось і на «ТЕРЕМНО» за роки підготовки до Великодня з’явилося чимало власних традицій. Саме це дозволяє зробити паску по-домашньому смачною і по-теремнівськи особливою.

Наприклад, щороку тут отримують благословення на виготовлення пасхальної здоби.

Цьогоріч на виробництво «ТЕРЕМНО ХЛІБ» завітали священики.

Цьогоріч на виробництво «ТЕРЕМНО ХЛІБ» завітали священики
Цьогоріч на виробництво «ТЕРЕМНО ХЛІБ» завітали священики

Працівники ТЕРЕМНО-ХЛІБ
Працівники ТЕРЕМНО-ХЛІБ

Священик окроплює святою водою Паски
Священик окроплює святою водою Паски

1
Окропив святою водою працівників виробництва
Окропив святою водою працівників виробництва

Священик окроплює місце, де замішують тісто на великодні здоби
Священик окроплює місце, де замішують тісто на великодні здоби

«Коли заходиш до вас, то чуєш чудовий запах – це запах запашного хліба. І це не тільки запах хліба, а й вашої праці. Бажаю, щоб хлібні вироби завжди були якісними і приготовленими за правильним рецептом. А найважливіше те, що ви, готуючи паски, вкладаєте стільки праці, щоб не самому з’їсти, а щоб багато хто спожив її і відчув щось неймовірне. Отож, бажаю, щоб ви були не тільки ситими, а й благословенними. Адже ваша праця, пекти хліб і паски, найблагородніша», – зауважив протоієрей Володимир Подолець.

У ці особливі дні біля тіста не можна сваритися і навіть голосно розмовляти. У це вірять працівники «ТЕРЕМНО», адже цю ж паску купують додому, дарують рідним.

Інна Іпатюк
Інна Іпатюк

Директор з виробництва Інна Іпатюк розповіла, що над тістом і тим, щоб сформувати паски працює 11 людей, а прикрашають вже інші люди. Тобто аби смачна і ошатна паска смакувала – працюють 20–30 людей.

«Цьогоріч до нас прийшли студенти з харчового коледжу, які дуже допомагають у випіканні пасхальної здоби. Варто додати, що за день ми випікаємо орієнтовно чотири тони пасок», – додала на завершення Інна Іпатюк.

Здобне тісто на Паски
Здобне тісто на Паски

Працівники виготовляють форму Пасок
Працівники виготовляють форму Пасок

Закладють тісто у форми
Закладють тісто у форми

Випікають Паски від 15 до 30-40 хвилин
Випікають Паски від 15 до 30-40 хвилин

Над тістом і тим, щоб сформувати Паски працює 11 людей
Над тістом і тим, щоб сформувати Паски працює 11 людей

Ось так прикрашають Паски на виробництві
Ось так прикрашають Паски на виробництві

Уже готові Паски
Уже готові Паски

«Паска Щедра»
«Паска Щедра»

Як упаковують Паску на Теремно=Хліб
Як упаковують Паску на Теремно=Хліб

ФОТО Юлії ФІЛІРОВСЬКОЇ

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром