На мистецькому заході у Боратинській громаді зібрали понад 700 тисяч гривень на ЗСУ

15 Вересня 2023, 15:08
«ARTилерія» 984
«ARTилерія»

У Боратинській громаді 10 вересня відбувся головний благодійний мистецький захід року – «ARTилерія», що зібрав сотні відвідувачів.

Захід розпочали хвилиною мовчання на знак вшанування пам’яті загиблих захисників України, зокрема, жителів Боратинської громади. Важливою подією для громади стало нагородження мешканця села Городище Ігора Кримчука державною нагородою — медаллю «Захиснику Вітчизни». Про це йдеться на сайті громади. 

«Сьогодні важливо памятати про кожного Захисника, що боронить нашу землю, про кожного, хто поклав життя за нашу спільну свободу. З початку повномасштабного вторгнення наша громада демонструє потужну згуртованість у спільній справі — допомозі нашим воїнам. Нещодавно я повернувся з Києва, де нашу громаду на рівні країни відзначили нагородою за активний волонтерський рух та допомогу українцям, що постраждали від війни. Тож хочу подякувати усім жителям громади, хто впродовж місяців запеклої боротьби долучався до допомоги: готував та збирав продукти, випікав, виготовляв сітки, хто доклався коштами, хто перевозив ці вантажі туди, де вони так потрібні», — зазначив сільський голова Сергій Яручик.

Завдяки вагомому творчому доробку місцевих майстрів на відвідувачів чекало багато мистецьких локацій. Родзинкою «ARTилерії» стала серія витворів «Громада в мініатюрі», на якій представили зменшені детальні копії відомих об’єктів Боратинської громади. До створення мініатюр долучилися: Сергій Силка, Валентина та Степан Мельничуки, Назар Гаталюк, Іван Душак, Оксана Кравчук, Сергій Сизюк, Михайло Денисюк, Інна Лучко, Володимир Ящук, Володимир Семенюк, Вероніка Назаренко, Іван Хом’як, Марія Тарасюк.

Відчути себе митцем міг кожен, адже для відвідувачів організували різноманітні творчі майстер-класи: плетіння маскувальних сіток, гончарство, плетіння віночків, створення виробів з соломи, бодіарт, аквагрим, виготовлення ляльок-мотанок, виготовлення виробів з бісеру. Майстер-класи проводили: Наталія Бугай, Ірина Водик, Вікторія Пастерук, Володимир Кусик, Неоніла Джаббарова та волонтери осередку «Патріотки».

«Хліб Перемоги» — так назвали місцеві господині свої запашні вироби, які представили до однойменного конкурсу. Виграшна хлібина згодом стала лотом на благодійному аукціоні. «Хліб Перемоги» випікали: Ірина Петровець (Коршовець), Замельчук Марія (Ратнів), Новицька Галина (Радомишль), Пливун Оксана (Коршів), Бажан Євгенія (Лаврів).

У форматі «вільного мікрофону» жителі громади виконували власні вірші та пісні на патріотичну тематику. На кожній з локацій «ARTилерії» гості могли за своїм бажанням внести будь-яку грошову суму на потреби ЗСУ. Для комфорту маленьких відвідувачів функціонувала дитяча зона відпочинку.

Простір парку під час мистецького дійства прикрашали ковані скульптури Івана Возняка.

Тішитиме око відвідувачів парку Боратина новостворена алея лавок-інсталяцій, кожна з яких уособлює один з 9 старостинських округів Боратинської громади. В цих кованих витворах відображені визначні риси, якими славиться та чи інша місцевість.

Важливу роль у зборі коштів для захисників відіграв благодійний аукціон. Жителі громади виставляли на торги свої лоти, а переможну суму передавали до загального фонду.

Свій значний внесок до збору зробили і представники місцевого бізнесу.  

Таким чином, завдяки спільним зусиллям мешканців громади та представників місцевого бізнесу вдалося зібрати 720, 8 тисяч гривень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024