Карʼєрний хаб «ВОНА хаб. Луцьк» відзначив перший день народження

12 Вересня 2023, 18:00
Вона хаб. Луцьк 716
Вона хаб. Луцьк

У Луцьку підбили підсумки першого року роботи кар’єрного хабу «ВОНА хаб. Луцьк», що створений для допомоги у працевлаштуванні чи започаткуванні власної справи жінкам, котрі постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства.

Упродовж року за консультаціями та психологічною допомогою до кар’єрного хабу у Луцьку звернулося 595 мешканок міської територіальної громади. 103 із них пройшли професійні курси перекваліфікації. 324 отримали допомогу у складанні резюме та визначенні професійних пріоритетів. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Після кар’єрних консультацій та проходження тренінгів 128 жінок знайшли роботу. 25 – відкрили свій бізнес чи стали самозайнятими (3 із них отримали мікрогранти). 

«Вік наших клієнток різний, здебільшого це 36–59 років, але є дуже багато і молодих: 18-35 років. Не стаємо осторонь і жінок, яким 60 і більше», – зауважила начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.

У ході зустрічі відбувся діалог між партнерами проєкту – представниками благодійних фондів, вищих навчальних закладів, бізнес-структур, управлінь та служб Луцької міської ради. У свою чергу клієнтки хабу розповідали, як саме їм допомогли у хабі, а також показали вироби, що були виготовлені після завершення курсів флористики. 

Останнім пунктом програми стала висадка алеї «Жіноча сила» з нагоди першої річниці роботи «ВОНА хаб. Луцьк». Працівники, клієнтки та партнери хабу разом заклали алею з дерев різних порід. Кожне дерево символізує силу, стійкість, зростання та об’єднання жінок, котрі зробили крок до незалежності та долучилися до спільноти клієнток «ВОНА хаб».

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024