«Друге завдання я не змогла перевірити, а третього взагалі не було», – випускниця розкритикувала пробне ЗНО

01 Квітня 2018, 12:30
Школярі розчаровані пробним ЗНО 3785
Школярі розчаровані пробним ЗНО

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яке відбувалося 24 та 31 березня, викликало шквал невдоволення та розчарування серед волинських випускників.

Зокрема, луцька одинадцятикласниця Софія розповіла Район.Луцьк, що під час проходження пробного ЗНО виникали казуси, як-от: неможливість перевірити завдання, вимикання аудіозаписів, які мали повторювати два рази, а також незрозумілість, завдання якої складності виконуєш.

Лист Софії подаємо далі без змін та доповнень:

«ЗНО – це підсумкові екзамени, за які дуже хвилюються одинадцятикласники. А де ж ще можна випробувати свої сили, як не на пробному ЗНО? Для цього потрібно було заплатити приблизно 132 гривні за одне пробне. Усього можна було обрати два ПЗНО. Українська мова в один день, 24 березня, та 31 березня всі інші предмети.

Я обрала англійську як друге пробне, тому що там важливе нововведення – аудіювання (потрібно прослухати тексти та відповісти на запитання «Що казали?» з 3-4 варіантами відповідей і «правда»/«неправда»). Також ввели два мовні рівні. Простіший для людей, які обрали англійську як четверте ЗНО, і складніший, що мають здавати спецкласи, і ще деякі інші. Я у спецкласі, тому здаю складніший.

Все почалося нормально. Диск з аудіюванням вийняли з запаяної упаковки, де були й завдання. Всього було три типи текстів для сприйняття на слух. І кожен мав повторитись двічі. Але під час повтору другого завдання колонка затихла – аудіозапис завершився.

Друге завдання я не змогла перевірити, а третього взагалі не було. Діти реагували по-різному. У мене в класі всі почали обурюватися, у моїх знайомих – сміятися, а в іншому класі сиділи і не розуміли, що робити.  Також розповідали, що у одній зі шкіл старшокласникам сказали чекати дев'ять хвилин, поки не з'ясували проблему.

Досі залишається незрозумілим, хто здає B1, легший рівень, а хто – B2, важчий. Немає чітких критеріїв, чи це якось зіграє роль при вступі. Бо що здати B1 (легше), а що B2 (ускладнені завдання) – це різні речі.

Також не зрозуміло, якого рівня було це пробне. Я розчарована. Коли я заплатила гроші, то розраховувала, що на кожному пробному я зможу відчути процедуру, зрозуміти принцип, але на англійській я просто робила типові завдання, а відчути повністю складність аудіювання не змогла».

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024