Боратинська громада візьме участь у проєкті, який вчитиме вдосконалення урядування

30 Серпня 2023, 12:10
Фото ілюстративне 669
Фото ілюстративне

Десять волинських громад візьмуть участь у проєкті «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян, на Волині».

Учасницями проєкту стали такі громади Волині: Шацька, Рожищенська, Любешівська, Локачинська, Ківерцівська, Зимнівська, Горохівська, Володимирська, Вишнівська та Боратинська. Про це інформує пресслужба Волинського інституту права.

«Щиро дивує, коли люди кажуть, що зміни чи реформи зараз не на часі. Створення чи вдосконалення місцевих рішень, які регулюють питання інструментів і форм громадської участі та взаємодії між владою та громадськістю, не потребує бюджетних грошей. Допомога воїнам і покращення механізмів роботи органів місцевого самоврядування – паралельні процеси», – вважає виконавча директорка Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Саме тому очолювана Іриною громадська організація за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» ініціювала на Волині запуск проєкту «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян, на Волині». Він стартував у серпні та впродовж року 10 громад області будуть прокачувати свою прозорість і демократичність.

«Залучення громадськості до процесу прийняття владних рішень – це крок у напрямку більш демократичного та відкритого урядування. По-перше, включення громадських організацій у діалог з органами влади стимулює взаєморозуміння, по друге – сприяє розробці ефективних програм, що відповідають реальним потребам населення. Саме тому Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжує підтримувати партнерські громади у їхній взаємодії з мешканцями задля спільної цілі – всебічного розвитку громад і максимального використання свого потенціалу», – переконаний виконувач обовʼязків заступника керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ігор Санжаровський.

В рамках проєкту буде проведене дослідження рівня взаємодії влади та громадськості. На основі досліджень експерти розроблять рішення, які сприятимуть розширенню форм і методів комунікації та взаємодії між усіма ланками громади. 

«Завдяки масштабній комунікаційній кампанії цей проєкт буде прикладом для інших. Розроблені та впроваджені в проєктних громадах інструменти, які підвищують ефективність роботи та підзвітність органів місцевого самоврядування, можна буде впроваджувати в інших громадах Волині або ж навіть областях, адже успішний результат буде найкращою рекламою», – кажуть організатори.

Читайте також: «Місто змін» запрошує на безкоштовне навчання з реалізації соціальних проєктів

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024