Як правильно доглядати за велосипедом

28 Серпня 2023, 09:57
Фото ілюстративне РЕКЛАМА 177
Фото ілюстративне

Велосипед – це засіб не тільки для пересування, а й для підтримки здоров'я, економії бюджету і просто розваги. Щоб він прослужив довго і надійно, потрібно регулярно і правильно за ним доглядати. 

Знайти все необхідне для цього можна в інтернет магазині Велопланета https://veloplaneta.ua/, а в цій статті розповідаємо, як часто потрібно доглядати за велосипедом і що саме для цього може знадобитися.

За якими деталями велосипеда потрібно стежити

Перевіряти стан велосипеда бажано перед кожною поїздкою або після неї. Особливу увагу варто приділити таким деталям.

Ланцюг

Ланцюг – одна з головних деталей велосипеда, тому його потрібно регулярно змащувати. Для цього потрібно:

  • Помити ланцюг. Його потрібно зняти з велосипеда, помістити в пляшку з розчинником, збовтати, після чого дістати і промити водою.
  • Змастити ланцюг. Кожну ланку можна окремо прокапати рідким мастилом або нанести аерозольний спрей.

Змащення ланцюга рекомендується проводити приблизно після кожних 50-100 км або за наявності нехарактерного звуку під час їзди.

Гальма

Від справності гальм залежить безпека поїздки на велосипеді, тому за їхнім станом варто постійно стежити. Якщо гальма почали скрипіти, їх потрібно почистити. Зробити це можна ганчіркою, змоченою у воді, мийному засобі або ацетоні.

Також, час від часу, варто регулювати гальма. Якщо вони працюють туго, потрібно підтягнути тросик гальмівної системи. Зробити це можна в домашніх умовах за допомогою викрутки, набору гайкових ключів і ключа-шестигранника.

Колеса

З часом колеса можуть трохи спуститися, тому їх слід регулярно підкачувати. Зробити це можна будь-яким велосипедним насосом. При цьому важливо, щоб кришка не була занадто перекачаною або навпаки недокачаною. Під час здавлювання рукою колесо має лише злегка прогинатися.

Як правильно помити велосипед

Якщо велосипед активно використовується, особливо в літню пору, його бажано регулярно мити. Цей процес виглядає наступним чином:

  1. Вологою ганчіркою потрібно протерти нижню трубу.

  2. Далі можна перейти на інші частини рами і кермо.

  3. Колеса і замок на ланцюгу рекомендується зняти і почистити окремо.

  4. Наприкінці весь велосипед потрібно протерти сухою ганчіркою.

Знайти всі необхідні засоби і деталі для заміни можна в інтернет-магазині Велопланета. Завдяки регулярним перевіркам, поїздки на велосипеді будуть комфортними та безпечними.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024