Хорове багатоголосся: у Луцьку виступила академічна капела «Трембіта»

30 Березня 2018, 20:56
У Луцьку виступила «Трембіта» 4053
У Луцьку виступила «Трембіта»

Заслужена академічна капела України «Трембіта» під керівництвом Тетяни Ціхоцької виступала у Луцьку.

Капела з проектом «Музика в часі Посту» виступала у Волинському академічному обласному театрі  ляльок у четвер, 29 березня, о 18:00. Диригент хору – Володимир Вівчарик, художнє слово – заслужений працівник культури Марія Христинич.  Організаторка концерту – Тетяна Ціхоцька.

На концерт прийшло чимало лучан. Всі були в захваті від багатоголосного хорового співу без інструментального супроводу.

«Хорові співи мені близькі, свого часу я мала за честь співати в церковному хорі. Тому це була така перша освіта і я думаю, що таким речам треба навчатися. Не можна прийти з вулиці і прослухати духовні твори. Для цього треба певна робота над собою, певна духовна освіта. Хор чудесний, прекрасний. Всі мої знайомі, яких я бачу тут, кажуть, що ніби побували на літургії», – прокоментувала журналістка Наталка  Шепель, яка побувала на концерті.

Вже третій рік поспіль заслужена академічна капела «Трембіта» зі своєю організаторкою Тетяною Ціхоцькою дає концерти у Луцьку.  Хор виконував твори на церковнослов’янській та латинській мовах.

«Я дякую Богу, що все так склалося. Сьогодні спокійно отримала насолоду, сидячи в залі і  слухаючи колектив, адміністратором якого я є. Дійсно розчулена і мені приємно, що лучани  відгукнулись і  були з нами сьогодні в спільній молитві. Сподіваюсь, це не останній концерт», – зізналася головна адміністраторка і солістка Заслуженої академічної капели України «Трембіта», Тетяна Ціхоцька.

1
Всі були в захваті від багатоголосного хорового співу
Всі були в захваті від багатоголосного хорового співу

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром