У Підгайцівській громаді дітей без щеплень не допускатимуть до очного навчання

24 Серпня 2023, 13:27
Фото ілюстративне 566
Фото ілюстративне

Нещеплених без поважних причин за Календарем профілактичних щеплень дітей не допускатимуть до очного навчання у Підгайцівській громаді.

23 серпня в залі засідань Підгайцівської сільської ради керівниці Луцького районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Марія Білоножка та Ядвіга Попіль зустрілися з керівниками освітніх закладів та медичних установ Підгайцівської громади, – йдеться на офіційному сайті

Причиною проведення позачергового засідання з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій в громаді стала епідемічна ситуація з вакцинокерованих захворювань та стан виконання catch-up вакцинальної кампанії серед дитячого населення Підгайцівської ТГ.

Посадовці поінформували учасників засідання про епідемічний підйом захворюваності з інфекцій, які керуються засобами імунопрофілактики, рівень охоплення щепленнями дитячого населення громади та стан виконання показників наздоганяючої вакцинації.

За результатами засідання визначили перелік спільних заходів для усунення незадовільного рівня охоплення щепленнями дітей громади, які відвідують ЗЗСО та ЗДО Підгайівської громади. 

Особливу увагу представники емідемнагляду звернули на вакцинальну кампанію проти кору, паротиту та краснухи (КПК).

Посадовці нагадали освітянам про необхідність дотримання норм законів України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Комісія рекомендувала відділу освіти не допускати до очної форми навчання у заклади освіти  дітей, які не отримали необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень без поважних причин.

У медичних закладах громади, які входять до структури Підгайцівського ЦПМСД Підгайцівської сільської ради та Луцької ЦРЛ Підгайцівської сільської ради, пункти щеплень повною мірою забезпечені вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії. Вакцинація безплатна.

Читайте також: Понад 54 тисячі дітей отримали щеплення проти кору в рамках «наздоганяючої вакцинації»

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром