У чотирьох луцьких дитсадках утеплюють фасади та встановлюють індивідуальні теплові пункти

18 Серпня 2023, 14:54
Ремонтні роботи тривають 429
Ремонтні роботи тривають

У закладах дошкільної освіти Луцька впроваджують заходи енергомодернізації.

Так, у дитсадках №29, 16, 2, 8, а також ДЮСШ №1 встановлюють індивідуальні теплові пункти (ІТП) та утеплюють фасади. У ДЮСШ №1 змонтовали тепловий насос, який слугуватиме альтернативним джерелом гарячого теплопостачання. Про це йдеться на сайті Луцькради.

«Цього року запланована енергомодернізація 36 об’єктів – це наші школи, садочки та окремі спортивні заклади. У 22 таких об’єктах буде відбуватися капітальний ремонт і утеплення фасадів. В інших будуть встановлені індивідуальні теплові пункти або теплові насоси, як у ДЮСШ №1. Основна мета цих заходів – економія енергоносіїв. Ми знаємо, яка складна сьогодні ситуація з газом та електроенергією. Тому необхідно економити кошти та зменшувати залежність від газу. З цією метою, власне і проводиться енергомодернізація», – розповів міський голова Ігор Поліщук.

Енергомодернізація в закладах дошкільної освіти громади відбувається без залучення бюджетних коштів, а за рахунок механізму енергосервісу. Цей механізм передбачає, що енергоефективні заходи у будівлях бюджетних установ проводять приватні інвестори. Орган місцевого самоврядування розраховується з ними з коштів, зекономлених у результаті скорочення витрат на енергоносії.

«Оскільки у дошкільних закладах вже ведуться ремонтні роботи, то у двох найстаріших дитсадках Луцька міняємо дахи за кошти міського бюджету. Таким чином готуємося до нового навчального року для того, щоб діткам, які відвідують садочки, вихователям, школярам було комфортніше, тепліше, і щоб ми могли економити бюджетні кошти», – підсумував Ігор Поліщук.

Читайте такожУ Луцькій громаді впровадять масштабний проєкт для покращення якості води та надійності водопостачання

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024