Харківʼянин одружився на лучанці та став нацгвардійцем

13 Серпня 2023, 15:20
Харківʼянин одружився на лучанці та став нацгвардійцем 476
Харківʼянин одружився на лучанці та став нацгвардійцем

Життя Юрія пов’язане з військовою службою ще з 2012 року, коли став строковиком Збройних Сил України в рідному Харкові. 

З 2013 по 2021 він працював у поліції – в підрозділах, що відповідали за патрулювання вулиць, охорону метрополітену. Пройшов спеціальне навчання і служив інспектором-кінологом. Певний період перебував і в складі роти особливого призначення. Про це йдеться на сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України.

Початок повномасштабної війни Юрій зустрів, будучи вже на цивільній роботі. На власному транспорті займався евакуацією людей із Харкова до Полтави, Дніпра, Черкас. 

«Було боляче бачити те, що відбувається навколо. Ніхто не очікував, що росіяни здатні на такі варварські обстріли мирних міст, зокрема і житлових кварталів Харкова, – згадує Юрій. – Але головне, що їм не дали окупувати наше місто. А зруйновані райони будуть відбудовані».

З особистих причин Юрій переїхав на захід України, і в 2023 році одружився з лучанкою. Від мобілізації не ховався, і свідомо приєднався до лав волинського підрозділу Національної гвардії. 

Уже пів року досвідчений боєць служить кулеметником і охороняє важливі об’єкти. Поступово визріло рішення стати частиною Гвардії Наступу, хоча воно і непросте для молодої сім’ї. Для себе він обрав бригаду «Рубіж», у складі якої вже є його товариші. Разом із ними Юрій планує звільняти східні рубежі України. 

«Хотів би продовжувати службу кулеметником або у складі мінометного розрахунку. Якщо буде можливість – навчитися працювати з новими видами озброєнь. На донецькому і харківському напрямках ідуть важкі бої. Треба підсилювати оборону Слобожанщини. Для мене ці краї рідні», – каже Юрій. 

Нагадаємо, бригада Національної гвардії України, яка зараз носить назву «Рубіж», зіграла важливу роль у захисті і звільненні Київщини. Її воїни 24 лютого 2022 року першими прийняли бій із російськими спецпризначенцями в районі аеропорту «Антонов» у Гостомелі. Бійці бригади тоді зірвали масштабну десантну операцію ворога, знищивши п’ять і пошкодивши один російський гелікоптер, а також утилізували близько роти особового складу противника. Також бригада відзначилася у боях за міста Рубіжне і Сєвєродонецьк, «перемоловши» велику кількість ворожої техніки та живої сили.

Читайте також: Військовий з Торчинської громади отримав «Золотий Хрест» від Залужного

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024