У Луцьку на форумі-театрі говоритимуть, як вирішити проблеми ВПО на Волині

12 Серпня 2023, 13:46
Фото ілюстративне 456
Фото ілюстративне

У Луцьку в межах програми «Єднання заради дії» відбудеться регіональний показ вистави форум-театру, присвяченої актуальним ВПО питанням. 

Подія відбудеться 15 серпня о 14:00 у готелі «Україна». Про це інформують організатори.

Ітиметься і про інтеграцію дітей до нової громади, і про реальні проблеми родин ВПО. У виставі візьмуть участь актори, які знайшли новий дім на Рівненщині та Хмельниччині.

Форум-театр – це унікальний формат, який передбачає активну залученість глядачів. Завдяки цьому люди з різним досвідом знаходять нестандартні розв'язання тих проблем, про які йдеться у виставі.

«Форум-театр створює безпечний простір для діалогу між ВПО та представниками нової громади. Вистава, створена переселенцями, мотивує аудиторію на солідарність та підтримку, дозволяє їй відчути себе на місці акторів. Жодні цифри та звіти не можуть дати того відчуття вразливості, про яке часто говорять ВПО», – розповідає джокерка та співзасновниця Української школи театру пригноблених Яна Салахова.

Завдання програми «Єднання заради дії» – підтримати ВПО в різних регіонах, а подібні заходи – це ще одна можливість налагодити зв’язок між переселенцями, представниками влади та активною громадськістю.

Читайте такожПереселенка з Харкова заснувала у Луцьку громадську організацію та проводить групи взаємопідтримки

 

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024