У луцькій «Ласці» мешкає три десятки котів

09 Серпня 2023, 14:47
Підопічні у "Ласці" 760
Підопічні у "Ласці"

За пів року працівники комунального підприємства «Ласка» прилаштували 23 котів. Наразі на підприємстві утримують ще 30 дорослих котів і кошенят.

8 серпня, у неофіційний міжнародний день кота, який започаткували, аби привернути увагу світу до жорстоко поводження із тваринами, керівниця «Ласки» Оксана Богданюк розповіла Суспільному про підопічних і їх долі.

Серед підопічних комунального підприємства є кішка з п'ятьма котенятами. В «Ласці» вони живуть понад місяць. Зі слів Оксани Богданюк, котячу родину знайшли у зв’язаному мішку посеред поля.

 

Котенят спочатку було семеро, двох уже вдалося прилаштувати.

«Кішка в такому досить виснаженому стані. Кошенята мають непогане здоров’я, грайливі, активні. Для маленької кішечки це великий приплід, завжди закликаю людей: будьте відповідальними власниками», — говорить керівниця підприємства.

Нову родину шукає також чотирирічний сфінкс. Від нього тиждень тому відмовилася власниця, — розповідає Оксана Богданюк. Каже: жінка — молода мама, кота придбала в інтернеті.

У родині сфінкс пожив у них лише два місяці. В «Ласку» його здали через «агресію».

«Яка в неї була така потреба брати в родину дорослого кота, маючи двох немовлят піврічних, мені важко сказати. Кіт проявив агресію до цієї жінки і така була категорична умова, або ви його забираєте, або ми його вивозимо в ліс», – додала Оксана Богданюк.

Зі слів керівниці «Ласки», основна функція комунального підприємства — стерилізація безпритульних тварин. Також оперують тварин, яких приносять власники.

8 серпня у «Ласці» простерилізували шістьох котів. Як розповіла фельдшерка Мирослава Содікова, операція триває годину: «З шестимісячного віку можна стерилізувати кішок, котиків бажано з року, тобто щоб повністю котик був статево дозрілий».

 

Безпритульних котів у «Ласці» стерилізують безплатно, для домашніх така послуга платна. Зі слів Оксани Богданюк, від початку року було простерилізовано 607 безпритульних та 154 домашні тварини.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024