Чиновниця з Луцька спустила горілчаний завод у «фінансову яму»

03 Березня 2016, 14:27
6954 Джерело: volynpost.com

Начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Державної фіскальної служби у Волинській області Наталія Єлова замішана у фінансовій афері.

Завдяки зверненню народного депутата України Соляра В.М. до Генеральної прокуратури України, 29 січня 2016 року слідчим відділенням Монастириського  відділення Теребовлянського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовими особами ДП «Ковалівський горілчаний завод», що полягало у незаконному відчуженні цілісного майнового комплексу цього підприємства в результаті  оформлення в 2007 році договору іпотеки між держпідприємством та волинським товариством з обмеженою відповідальністю, який в подальшому був визнаний судом недійсним.

Як стало відомо редакції видання «Часопис», у 2007 році директором ДП «Ковалівський горілчаний завод» була мешканка Волинської області Єлова Наталія Федорівна. Саме вона уклала невигідний договір іпотеки з банком під заставу майна заводу без жодного погодження з міністерством та фондом держмайна під гарантії підставної Волинської фірми.

Кошти розікрали,а кредити не повернули. Волинська фірма заплатила частину кредиту і таким чином стала повноправним господарем державного майна. Сума збитків сягає понад 3 млн. гривень. За цим фактом і раніше проводилися перевірки та були порушені кримінальні справи, але вони «благополучно» пропали в нетрях міліції і прокуратури.


 

Коментарі
03 Березня 2016, 18:16
Цю Єлову давно пора заперти йолки пиляти. це прокладка синка Янека.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром